18.3 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Η συζήτηση για την ασφάλεια της εφαρμογής VPN για iPhone συνεχίζεται, καθώς η Apple λέει ότι έχει επιδιορθωθεί και η ProtonVPN λέει το αντίθετο

    Μια συζήτηση σχετικά με το εάν η ασφάλεια της εφαρμογής VPN για iPhone είναι ελαττωματική συνεχίζεται σήμερα, με την Apple να επιμένει ότι έχει προσφέρει μια επιδιόρθωση από το 2019, ενώ η ProtonVPN λέει ότι είναι μόνο μια μερική λύση.

    Η διαμάχη ξεκίνησε όταν ένας γνωστός ερευνητής ασφάλειας είπε ότι οι εφαρμογές εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN) του iOS είναι κατεστραμμένες, λόγω ενός ελαττώματος που ισχυρίζεται ότι η Apple γνώριζε για τουλάχιστον δυόμισι χρόνια. Αυτό υποστήριξε μια προηγούμενη αναφορά της ProtonVPN…

    Η Apple ανακοίνωσε μια απάντηση που φαινόταν να είναι ένας τρόπος για τους προγραμματιστές εφαρμογών VPN να λύσουν το πρόβλημα σε μια συνεδρία WWDC το 2019 και επιμένει σε αυτή της την θέση έκτοτε.

    Η Proton αναφέρει σήμερα πως γνωρίζει την επιδιόρθωση και την είχε δοκιμάσει εκείνη τη στιγμή. Ωστόσο, η εταιρεία διαπίστωσε ότι ήταν μόνο εν μέρει αποτελεσματική. Οι μη ασφαλείς συνδέσεις με ορισμένες υπηρεσίες της Apple παραμένουν σε ισχύ μετά την ενεργοποίηση ενός VPN.

    Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Proton, Andy Yen, δήλωσε ότι πήραν την απόφαση να δημοσιοποιήσουν το ελάττωμα αυτό πλέον ανοιχτά και δημόσια αφού η Apple τους είπε ότι δεν θα προσέφερε πλήρη επιδιόρθωση.

    «Το γεγονός ότι αυτό εξακολουθεί να είναι ένα ζήτημα είναι τουλάχιστον απογοητευτικό. Για πρώτη φορά ειδοποιήσαμε την Apple ιδιωτικά για αυτό το ζήτημα πριν από δύο χρόνια. Η Apple αρνήθηκε να διορθώσει το πρόβλημα, γι’ αυτό και αποκαλύψαμε την ευπάθεια για να προστατεύσουμε το κοινό. Η ασφάλεια εκατομμυρίων ανθρώπων βρίσκεται στα χέρια της Apple, είναι οι μόνοι που μπορούν να διορθώσουν το πρόβλημα, αλλά δεδομένης της έλλειψης δράσης τα τελευταία δύο χρόνια, δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι η Apple θα κάνει το σωστό».

    Ο Horowitz επεσήμανε επιπλέον ότι ακόμη και το iOS δεν φαίνεται να γνωρίζει εάν μια υπηρεσία VPN είναι ενεργή ή όχι.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.