15.7 C
Athens
Sunday, May 5, 2024
More

    Η Apple γιορτάζει τα 20 χρόνια του Shazam με playlist που περιλαμβάνει το πιο Shazamed τραγούδι κάθε έτους

    Η Apple ανακοίνωσε σήμερα ότι η δημοφιλής υπηρεσία αναγνώρισης μουσικής Shazam κυκλοφόρησε πριν από 20 χρόνια, σαν σήμερα. Για να γιορτάσει το ορόσημο, η Apple μοιράστηκε μια λίστα αναπαραγωγής που περιλαμβάνει το πιο Shazamed τραγούδι κάθε ημερολογιακού έτους τα τελευταία 20 χρόνια.

    Η λίστα αναπαραγωγής είναι διαθέσιμη στο Apple Music.

    Το Shazam κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2002 ως υπηρεσία μηνυμάτων κειμένου στο Ηνωμένο Βασίλειο και έγινε μία από τις πρώτες εφαρμογές στο App Store τον Ιούλιο του 2008.

    Η Apple εξαγόρασε το Shazam το 2018 για 400 εκατομμύρια δολάρια και έκτοτε έχει ενσωματώσει την υπηρεσία αναγνώρισης μουσικής στο Κέντρο Ελέγχου του iPhone. Η Apple έχει βελτιώσει σταθερά το Shazam από τότε που απέκτησε την υπηρεσία αφαιρώντας διαφημίσεις από την εφαρμογή, προσθέτοντας μια λειτουργία εντοπισμού συναυλιών, ενεργοποιώντας την υποστήριξη του Shazam σε εφαρμογές τρίτων και πολλά άλλα.

    Το Shazam έχει πλέον περισσότερους από 225 εκατομμύρια παγκόσμιους μηνιαίους χρήστες και έχει ξεπεράσει τις 70 δισεκατομμύρια αναγνωρίσεις τραγουδιών, σύμφωνα με την Apple. Ο Drake είναι ο πιο Shazamed καλλιτέχνης όλων των εποχών, με πάνω από 350 εκατομμύρια Shazam σε τραγούδια που κυκλοφόρησε ή συμμετείχε, ενώ το “Dance Monkey” των Tones And I είναι το πιο Shazamed τραγούδι όλων των εποχών με πάνω από 41 εκατομμύρια Shazam.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.