17.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Apple αποκαλύπτει τα τσιπ M2 Pro και M2 Max με 20% ταχύτερη CPU και άλλα

    Η Apple αποκάλυψε σήμερα τα τσιπ M2 Pro και ‌M2‌ Max μαζί με ανανεωμένα μοντέλα MacBook Pro και Mac mini.

    Το τσιπ M2‌ Pro κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας μια διαδικασία πέντε νανομέτρων δεύτερης γενιάς και προσφέρει 20 τοις εκατό περισσότερα τρανζίστορ από το M1 Pro και διπλάσια ποσότητα στο τσιπ M2. Η απόδοση της CPU πολλαπλών νημάτων είναι έως και 20 τοις εκατό ταχύτερη από αυτή του ‌M1 Pro‌, και η Apple λέει ότι ορισμένες εφαρμογές όπως το Photoshop και το Xcode μπορούν να εκτελούν μεγάλους φόρτους εργασίας σημαντικά πιο γρήγορα. Προσφέρει επίσης 200 GB/s ενιαίου εύρους ζώνης μνήμης και έως 32 GB μνήμης όπως ο προκάτοχός του.

    Η GPU του M2‌ Pro μπορεί να διαμορφωθεί με έως και 19 πυρήνες γραφικών – τρεις περισσότερους από ό,τι στο M1 Pro​– και περιλαμβάνει μεγαλύτερη κρυφή μνήμη L2. Ως αποτέλεσμα, τα γραφικά είναι έως και 30 τοις εκατό πιο γρήγορα από ό,τι με το M1 Pro‌.

    Το τσιπ M2‌ Max διαθέτει την ίδια CPU 12 πυρήνων με το ‌M2‌ Pro, αλλά προσφέρει πιο ισχυρή GPU με έως και 38 πυρήνες και μεγαλύτερη κρυφή μνήμη L2. Το τσιπ προσφέρει ταχύτητες γραφικών έως και 30 τοις εκατό μεγαλύτερες από το M1 Max. Το M2‌ Max περιέχει επίσης 10 δισεκατομμύρια περισσότερα τρανζίστορ από το M1 Max και μπορεί να διαμορφωθεί με έως και 96 GB ενοποιημένης μνήμης. Η Apple λέει ότι το ‌M2‌ Max είναι το πιο ισχυρό και αποτελεσματικό τσιπ στον κόσμο για επαγγελματικό φορητό υπολογιστή.

    Τα τσιπ είναι επίσης πιο αποδοτικά σε ενέργεια και επιτρέπουν καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα νέα μοντέλα MacBook Pro 14 και 16 ιντσών. Και τα δύο τσιπ περιλαμβάνουν το Neural Engine 16 πυρήνων επόμενης γενιάς της Apple, αποκλειστικές μηχανές πολυμέσων, επεξεργαστή σήματος εικόνας επόμενης γενιάς για βελτιωμένη μείωση θορύβου και καλύτερη ποιότητα κάμερας και Secure Enclave επόμενης γενιάς.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.