19.1 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Βρετανίδα: Θα ήμουν νεκρή χωρίς το Apple Watch μου

    Μια γυναίκα από το Ηνωμένο Βασίλειο λέει ότι θα μπορούσε να είχε πεθάνει αν δεν είχε το Apple Watch της, το οποίο την προειδοποίησε για μια απειλητική για τη ζωή ευπάθεια της καρδιά της.

    Η Elain Thompson, 59, από το Gateshead στη βορειοανατολική Αγγλία, ειδοποιήθηκε για έναν ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό από το Apple Watch της που την ώθησε να επισκεφτεί το γιατρό της, αναφέρει η Independent.

    Οι γιατροί της έδωσαν να φορέσει ένα καρδιολογικό όργανο, με την προτροπή της ειδοποίησης, που έδειξε ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου της για 19 δευτερόλεπτα είχε ελάχιστους παλμούς.

    Η Thompson μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και διαγνώστηκε με σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά της, το οποίο αντιμετωπίστηκε με τοποθέτηση βηματοδότη. Λέει ότι δεν θα ήταν εδώ σήμερα χωρίς το Apple Watch της.

    «Μου έσωσε τη ζωή. Αν δεν είχα την ειδοποίηση, δεν θα το έλεγα στον γιατρό. Τώρα φοράω το Apple Watch όλη την ώρα”, είπε η Thompson. “Ήταν τόσο τρομακτικό να ξέρω ότι θα μπορούσα να είχα πεθάνει. Ουσιαστικά για 19 δευτερόλεπτα δεν είχα παλμό. Μπορεί να μην είχα ξυπνήσει.”

    Σύμφωνα με την έκθεση, η Thompson υποβαλλόταν σε θεραπεία για επιληψία από το 2018, αλλά οι νοσοκομειακές εξετάσεις δεν έδειξαν καμία υποκείμενη πάθηση. Ήταν η κόρη της Thompson, η Ashleigh που της πρότεινε να φορά ένα Apple Watch ως συσκευή παρακολούθησης του καρδιακού παλμού στις αρχές του 2022. Περιγράφει πώς ξύπνησε ένα πρωί με μια ειδοποίηση που τη συμβούλευε να δει έναν γιατρό.

    Δεν της είχαν τοποθετήσει μόνιτορ καρδιακού παλμού μέχρι τον Νοέμβριο, αλλά μέχρι τον Ιανουάριο του 2023 οι γιατροί προσπαθούσαν επειγόντως να επικοινωνήσουν μαζί της σχετικά με τα αποτελέσματά της και την προαναφερθείσα επίπεδη γραμμή. Έχοντας διαγνωστεί με κολποκοιλιακό αποκλεισμό, η Elaine τοποθετήθηκε με βηματοδότη την επόμενη μέρα, και έτσι σήμερα ζει.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.