13.7 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Apple ανακοινώνει νέα MacBook Pro με τσιπ M2 Pro και M2 Max, έως 96 GB RAM, 8K HDMI, Wi-Fi 6E και άλλα

    Η Apple ανακοίνωσε σήμερα τα νέα μοντέλα MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών με ταχύτερα τσιπ M2 Pro και M2 Max, έως 96 GB μνήμης RAM, αναβαθμισμένη θύρα HDMI 2.1 με υποστήριξη για εξωτερική οθόνη 8K, ταχύτερο Wi-Fi 6E και άλλες νέες δυνατότητες.

    Το νέο τσιπ M2 Pro διαθέτει CPU 10 ή 12 πυρήνων και προσφέρει έως και 20% ταχύτερη απόδοση από το τσιπ M1 Pro, σύμφωνα με την Apple. Το τσιπ διαθέτει επίσης GPU 19 πυρήνων που προσφέρει έως και 30% περισσότερη απόδοση γραφικών, ενώ η Neural Engine είναι 40% πιο γρήγορη.

    Το κορυφαίας ποιότητας τσιπ M2 Max έχει βελτιωμένη CPU 12 πυρήνων με έως και οκτώ πυρήνες υψηλής απόδοσης και τέσσερις υψηλής απόδοσης και προσφέρει έως και 20% ταχύτερη απόδοση από το τσιπ M1 Max και έχει έως και 38 πυρήνες GPU, σύμφωνα με την Apple. Με το τσιπ M2 Max, το νέο MacBook Pro είναι τώρα έως και 6 φορές ταχύτερο από το ταχύτερο MacBook Pro που βασίζεται σε Intel.

    Και τα δύο νέα μοντέλα MacBook Pro είναι τώρα διαθέσιμα με έως και 96 GB ενοποιημένης μνήμης όταν διαμορφωθούν με το κορυφαίο τσιπ M2 Max. Συγκριτικά, τα προηγούμενα μοντέλα ήταν διαθέσιμα με έως και 64 GB μνήμης με το τσιπ M1 Max. Το εύρος ζώνης μνήμης παραμένει αμετάβλητο έως και 200 ​​GB/s για το τσιπ M2 Pro και έως 400 GB/s για το τσιπ M2 Max.

    Οι φορητοί υπολογιστές μπορούν να διαμορφωθούν με έως και 8 TB αποθήκευσης SSD, ο οποίος παραμένει αμετάβλητος από την προηγούμενη γενιά.

    Τα νέα μοντέλα MacBook Pro υποστηρίζουν Wi-Fi 6E, το οποίο επιτρέπει ταχύτερη ασύρματη συνδεσιμότητα και χαμηλότερο λανθάνοντα χρόνο στη ζώνη των 6 GHz. Τα προηγούμενα μοντέλα MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών περιορίζονταν στο Wi-Fi 6, το οποίο λειτουργεί στις ζώνες 2,4 GHz και 5 GHz.

    Μια αναβαθμισμένη θύρα HDMI 2.1 και στα δύο νέα μοντέλα MacBook Pro υποστηρίζει μία εξωτερική οθόνη με ανάλυση έως 8K στα 60Hz ή ανάλυση 4K στα 240Hz.

    Η Apple διαφημίζει το νέο MacBook Pro 16 ιντσών ότι έχει διάρκεια ζωής μπαταρίας έως και 22 ώρες ανά φόρτιση, κάτι που λέει ότι είναι η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε Mac. Το νέο μοντέλο 14 ιντσών διαφημίζεται με διάρκεια μπαταρίας έως και 18 ώρες. Αυτή είναι μια επιπλέον ώρα διάρκειας ζωής της μπαταρίας για κάθε μοντέλο σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές της Apple.

    Τα νέα μοντέλα MacBook Pro έχουν την ίδια σχεδίαση με την προηγούμενη γενιά, συμπεριλαμβανομένης μιας οθόνης Liquid Retina XDR με εγκοπή, ένα ολομαύρο περίβλημα πληκτρολογίου, τρεις θύρες Thunderbolt 4, μια θύρα HDMI, μια υποδοχή κάρτας SD, μια υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών , MagSafe 3 για φόρτιση, κάμερα FaceTime HD 1080p και ηχοσύστημα με έξι ηχεία.

    Οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν το νέο MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της Apple από σήμερα, με διαθεσιμότητα από την Τρίτη 24 Ιανουαρίου. Η τιμή ξεκινά από 1.999 $ για το MacBook Pro 14 ιντσών και από 2.499 $ για το MacBook Pro 16 ιντσών.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.