21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Apple ανακοινώνει το νέο Mac Mini με τσιπ M2 και M2 Pro σε χαμηλότερη τιμή εκκίνησης στα $599

    Η Apple ανακοίνωσε σήμερα ένα ενημερωμένο Mac mini που τροφοδοτείται από το νέο M2 και το ολοκαίνουργιο τσιπ M2‌ Pro, προσφέροντας ταχύτερη απόδοση με τον ίδιο σχεδιασμό με την προηγούμενη γενιά, αλλά ξεκινώντας από χαμηλότερη τιμή των 599 $.

    Η Apple ανακοίνωσε το τσιπ M2 τον Ιούνιο στο WWDC, βασιζόμενο στην απόδοση του επεξεργαστή M1 από τον Νοέμβριο του 2020. Η Apple επέκτεινε σήμερα τη σειρά ‌M2 με τα νέα τσιπ M2 Pro και M2 Max. Το ενημερωμένο ‌Mac mini έρχεται με τσιπ M2 και M2 Pro, τα οποία σύμφωνα με την Apple, προσφέρουν σημαντικά ταχύτερη απόδοση από την προηγούμενη γενιά.

    “Το M2 Pro φέρνει για πρώτη φορά απόδοση επαγγελματικού επιπέδου στο Mac mini. Διαθέτοντας CPU έως και 12 πυρήνων με οκτώ πυρήνες υψηλής απόδοσης και τέσσερις πυρήνες υψηλής απόδοσης, μαζί με GPU έως 19 πυρήνων, το M2 Pro έχει εύρος ζώνης μνήμης 200 GB/s — διπλάσια ποσότητα σε M2 — και υποστηρίζει έως 32 GB μνήμης. Η επόμενη γενιά Neural Engine είναι 40 τοις εκατό ταχύτερη από την M1, επιταχύνοντας εργασίες ML όπως ανάλυση βίντεο και επεξεργασία εικόνας. Σχεδιασμένο για να επιταχύνει δραματικά την αναπαραγωγή και την κωδικοποίηση βίντεο ενώ χρησιμοποιεί πολύ μικρή ισχύ, το M2 Pro προσφέρει μια ισχυρή μηχανή πολυμέσων, η οποία επιταχύνει μέσω των πιο δημοφιλών κωδικοποιητών βίντεο και μπορεί ταυτόχρονα να αναπαράγει έως και πέντε ροές βίντεο 8K ProRes 422 στα 30 fps ή έως 23 ροές βίντεο 4K ProRes 422 στα 30 fps. Το μοντέλο M2 Pro-powered είναι έως και 14 φορές ταχύτερο από το ταχύτερο Mac mini που βασίζεται σε Intel.”

    Το νέο Mac mini έχει την ίδια σχεδίαση με πριν, χωρίς αλλαγές παρά τις φήμες που υποδηλώνουν πλήρη επανασχεδιασμό. Για τα μοντέλα Mac mini με ‌M2‌ Pro, οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε τέσσερις θύρες Thunderbolt 4 σε σύγκριση με μόνο δύο σε μοντέλα με M2. Και στις δύο διαμορφώσεις τσιπ, το Mac mini έρχεται με θύρα ethernet, θύρα HDMI, δύο θύρες USB-A και υποδοχή ακουστικών.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.