22.4 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Apple αναιρεί τα πλάνα της για την ενίσχυση της παραγωγή της σειράς iPhone 14 λόγω χαμηλότερης ζήτησης

    Η Apple ακυρώνει τα σχέδια για αύξηση της παραγωγής της τελευταίας της σειράς iPhone 14 μετά την αποτυχία της αναμενόμενης αύξησης της ζήτησης, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

    Η Apple φέρεται να έχει πει στους προμηθευτές να ομαλοποιήσουν τις προσπάθειες για αύξηση της συναρμολόγησης του iPhone 14 έως και 6 εκατομμύρια μονάδες το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η Apple είχε αναβαθμίσει τις προβλέψεις πωλήσεων τις εβδομάδες πριν από την κυκλοφορία του iPhone 14, αλλά φαίνεται ότι η πραγματική ζήτηση δεν ήταν τόσο υψηλή όσο αναμενόταν.

    Ως αποτέλεσμα, η Apple θα επιδιώξει να παράγει 90 εκατομμύρια συσκευές για την περίοδο, που είναι περίπου η ίδια ποσότητα που παρήγαγε το 2021 και σύμφωνα με την αρχική πρόβλεψη της Apple αυτό το καλοκαίρι.

    Όπως ακούγαμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η ζήτηση για μοντέλα iPhone 14 Pro είναι ισχυρότερη από το iPhone 14 με χαμηλότερη τιμή και η Apple φέρεται να είπε σε έναν προμηθευτή να μετατοπίσει την παραγωγική του ικανότητα από τα βασικά iPhone σε μοντέλα Pro.

    Η οικονομική ύφεση της Κίνας επηρεάζει επίσης τις πωλήσεις της Apple, καθώς οι αγορές μοντέλων iPhone 14 τις πρώτες τρεις ημέρες διαθεσιμότητας λέγεται ότι μειώθηκαν κατά 11% σε σχέση με την περσινή σειρά iPhone 13.

    Ευρύτερα, ο αυξανόμενος πληθωρισμός, οι φόβοι ύφεσης και ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρεάζουν όλα την παγκόσμια ζήτηση για ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, με την αγορά smartphone να αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 6,5% φέτος σε 1,27 δισεκατομμύρια μονάδες, σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει το Bloomberg από το πρόγραμμα παρακολούθησης αγοράς IDC.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.