19.1 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Apple ήδη δουλεύει στην επιδιόρθωση του “FREAK” bug ασφαλείας

    150303142533-freak-computer-bug-780x439

    Ένα πρόσφατο bug ασφαλείας που ανακαλύφτηκε κρυφά άφηνε τους χρήστες του Safari τόσο στο OS X και iOS εκτεθειμένους σε επιθέσεις εδώ και πολλά χρονία.

    Το κενό αυτό ασφαλείας με την ονομασία “FREAK” ανακαλύφτηκε σήμερα από μια ομάδα 9 ερευνητών που διαπίστωσαν πως οι πλοηγοί μπορούσαν ηθελημένα να χρησιμοποιηθούν για να απειλήσουν και να εξασθενίσουν την κρυπτογραφία συστημάτων. Το “FREAK” επηρεάζει iPhones, Macs, καθώς και Android πλοηγούς.

    Εκπρόσωπος της Apple ανέφερε πως αναγνώρισαν το κενό αυτό ασφαλείας και πως δουλεύουν στην επιδιόρθωση του που θα γίνει διαθέσιμη την επόμενη εβδομάδα.

    Η Google δεν έχει κάνει ακόμη κάποιο σχόλιο για αυτό το θέμα την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.

    Το bug ονομάστηκε “FREAK” από το ‘Factoring RSA-EXPORT Keys’ και επιτρέπει σε hackers να κατασκοπεύσουν τις επικοινωνίες των χρηστών. Το κενό αυτό ασφαλείας παρέμεινε κρυμμένο για μια σχεδόν δεκαετία και επηρέασε χρήστες όταν επισκέπτονταν εκατοντάδες χιλιάδες site ακόμη και αυτά των Whitehouse.gov, NSA.gov, και FBI.gov.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles