17.1 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Apple έχει 5 διαφορετικές ομάδες να δουλεύουν πάνω στην ασύρματη φόρτιση

    iPhone-8-Wireless-780x536

    Η Apple μπορεί να υιοθετήσει το δημοφιλές Qi πρωτόκολλο όταν θα φέρει την φημολογούμενη ασύρματη φόρτιση φέτος αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η εταιρεία εγκαταλείπει τις προσπάθειες για να βρει εναλλακτικές λύσεις.

    Σύμφωνα με μια νέα αναφορά η εταιρεία έχει 5 διαφορετικές ομάδες που δουλεύουν πάνω στον τομέα της ασύρματης φόρτισης για μελλοντικά iPhones.

    Αρχικά πολλοί αναλυτές ανέμεναν την Apple να χρησιμοποιήσει μια ειδική τεχνολογία ασύρματης φόρτισης που θα χρησιμοποιούσε 5GHz σήματα συχνοτήτων που θα έδιναν μια πραγματική ασύρματη φόρτιση χωρίς την χρήση κάποιου pod που έχουμε δει ως τώρα στην επαγωγική ασύρματη φόρτιση.

     Όλα όμως δείχνουν πως κάτι τέτοιο δεν θα πραγματοποιηθεί όχι τουλάχιστον ακόμη μιας και οι τελευταίες φήμες θέλουν την Apple να χρησιμοποιεί μια παρόμοια τεχνολογία ασύρματης φόρτισης που έχουμε δει και στον ανταγωνισμό – πχ στην Samsung.

    Οι φήμες μάλιστα για μια υιοθέτηση Qi ασύρματης φόρτιση φούντωσαν όταν η Apple δήλωσε συμμετοχή και έκανε εγγραφή στο Wireless Power Consortium που βασίζει την ύπαρξη του σε αυτό το είδους φόρτισης.

    Έτσι λοιπόν αν και η Apple συνεχίζει την έρευνα πάνω σε εναλλακτικές  μεθόδους ασύρματης φόρτισης το iPhone 8 σύντομα θα μπει σε παραγωγή κάτι το οποίο σημαίνει πως αυτές οι καινοτόμες μέθοδοι δεν θα βρουν τον δρόμο τους για το επετειακό μοντέλο φέτος.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles