14.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Apple έχει πάνω απο το 50% των νέων ενεργοποιήσεων κινητών συσκευών τα Χριστούγεννα!

    Η εταιρεία αναλύσεων για κινητές συσκευές, Flurry, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πωλήσεις των Apple συσκευών κατά την περίοδο των Χριστουγέννων αντιστοιχούν στο 50% της συνολικής αγοράς!

    Συγκεκριμένα, η Flurry, μετρώντας τις εντυπώσεις από 600.000 εφαρμογές που παρακολουθεί, για το διάστημα από 19 έως 25 Δεκεμβρίου σε παγκόσμια κλίμακα, αναφέρει ότι η Apple είχε μερίδιο αγοράς 51,3% με την Samsung να ακολουθεί με αρκετά χαμηλότερο ποσοστό στα 17,7% ενώ η Nokia είναι στην 3η θέση με ποσοστό κοντά στο 6%. Οι HTC, Xiaomi και Huawei κατέχουν η κάθε μια κάτι λιγότερο από 1%, που η Flurry αποδίδει στο γεγονός ότι στις Ασιατικές αγορές όπου είναι δημοφιλείς αυτές οι φίρμες, δεν είναι μεγάλης αγοραστικής κίνησης η συγκεκριμένη περίοδος για ευνόητους λόγους.

    flurry_christmas_2014_1

    Το σχόλιο της εταιρείας γι’ αυτήν την εικόνα είναι το ακόλουθο:

    ” Η εικόνα αυτή μας λέει με άλλα λόγια ότι για κάθε συσκευή Samsung, η Apple πωλούσε 2,9 συσκευές ενώ για κάθε Microsfot Lumia συσκευή, η Apple πωλούσε 8,8 συσκευές. Αν και η περίοδος των γιορτών και ειδικά των Χριστουγέννων δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας αξιολόγησης των μεριδίων αγοράς και της τάσης της αγοράς των κινητών συσκευών, είναι ασφαλές να πούμε ότι η Apple με τα νέα iPhones 6 είχε μια καταπληκτική εορταστική περίοδο σε ένα πολύ δύσκολο τρίμηνο για την γενικότερη αγορά.”

    Σε ένα ακόμα συμπέρασμα που καταλήγει η εταιρεία είναι ότι  η αύξηση των πωλήσεων των λεγόμενων phablets είναι πολύ σημαντική τα οποία κόβουν μερίδιο από τα μεγάλα tablets περισσότερο από ότι στα μικρότερα. Στο γράφημα που ακολουθεί αποτυπώνεται η εικόνα ξεκάθαρα. Σύμφωνα πάντα με την Flurry, και η παρακάτω εικόνα οφείλεται εν πολλοίς στην έλευση των νέων iPhones.

    flurry_christmas_2014_2

    Τέλος, για την νέα χρονιά που έρχεται η Flurry προβλέπει πολύ καλή απόδοση των iOS συσκευών, παράλληλα με αύξηση της ζήτησης γενικώς των phablet κινητών.

     

    σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles