16.8 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Apple έγινε η 4η μεγαλύτερη εταιρεία παιχνιδιών παγκοσμίως

    Σύμφωνα με νέα αναφορά η Apple είναι πλέον η 4η μεγαλύτερη εταιρεία παιχνιδιών παγκοσμίως. Πλέον έχει ξεπεράσει γίγαντες της gaming βιομηχανίας όπως οι Nintendo, EA και Activision, χάρη στην δημοτικότητα του mobile game στο iPhone.

    H Apple υπολογίζεται ότι έβαλε στα ταμεία της περί τα $9,453 δις από τίτλους παιχνιδιών το 2018.

    Σίγουρα η Apple δεν είναι το όνομα που έρχεται πρώτο στο μυαλό σου όταν ακούς για gaming. Πολλοί παίχτες δεν αναγνωρίζουν το iPhone ή το iPad ως συσκευές gaming ενώ το Mac έχει μια κακή φήμη στο να έχει gaming τίτλους όπως τα PC.

    Πάρα αυτά όμως και είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι η Apple χρόνο με τον χρόνο έγινε ένας γίγαντας στην gaming βιομηχανία. Η άνοδος του App Store και η δημοφιλία mobile τίτλων στο iOS είναι ο βασικός λόγος για αυτό.

    Πάνω από την Apple βρίσκεται η Tencent, Sony και Microsoft. Η Google βρίσκεται στην 6η θέση, η Netease στην 7η και η EA στην 8η. H Nintendo βρέθηκε στην πρώτη 10αδα ενώ εταιρείες όπως οι TakeTwo Interactive, Ubisoft, Warner Bros και Konami είναι εκτός των πρώτων δέκα θέσεων.

    Πιο αναλυτικά υπολογίστηκε πως η Apple έβαλε στα ταμεία της από gaming τίτλους $9,453 δις κατά το 2018 σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 32% σε σύγκριση με το 2017. H Tencent σημείωσε κέρδη $19,733 δις, η Sony $14,218 και η Microsoft οριακά πέρασε την Apple με κέρδη ύψους $9,754.

    Με την Tencent, την Apple, την Google αλλά και την Netease στις 10 κορυφαίες εταιρείες δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως το mobile gaming είναι πλέον ένα απίστευτα σημαντικό κομμάτι συνολικά της gaming βιομηχανίας στο σύνολο της.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles