15.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Apple άφησε το iOS 10 beta kernel ανοιχτό και χωρίς κρυπτογράφηση

    iOS-10-concept-780x520

    Το MIT Technology Review ανακάλυψε πως το kernel της iOS 10 είναι χωρίς κρυπτογράφηση κάνοντας το πιο ευάλωτο σε άτομα όπως αυτά της jailbreak σκηνής και επιτρέποντας τους να έχουν μια πολύ καλή ματιά στο παρασκήνιο του λογισμικού για σε πιθανές ευπάθειες αυτού.

    Για όσους αναρωτιούνται τα kernels των προηγούμενων iOS beta ήταν όλα κρυπτογραφημένα από την Apple. Αυτή η νέα όμως κίνηση της Apple ίσως να σημαίνει πως η εταιρεία θέλει να ενισχύσει την ασφάλεια της στο iOS 10 ή ίσως αυτή η αμέλεια να δημιουργήσει θέματα ασφαλείας και επιθέσεις στο λογισμικό της Apple από hackers.

    To Kernel είναι ουσιαστικό η καρδιά του λογισμικού και διαχειρίζεται την μνήμη της συσκευής καθώς και όλες της τις επικοινωνίες με τα περιφερειακά και τις low level υπηρεσίες.

    “Σημαντικά κομμάτια του κώδικα που είναι υψίστης σημασίας για εκατομμύρια iPhones και iPads είναι πλέον ορατά” αναφέρει το άρθρο τονίζοντας πως με αυτή την κίνηση η Apple ίσως θέλει να βοηθήσει όσους ψάχνουν για προβλήματα ασφαλείας στο λογισμικό της.

    Όπως και να έχει ακόμη δεν ξέρει κανείς αν αυτή η κίνηση της Apple ήταν στοχευμένη ή έγινε κατά λάθος.

    Η Apple μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο πάνω σε αυτό το θέμα κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται για αυτή της την κίνηση και τους σκοπούς πίσω από αυτή.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles