16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η παγκόσμια αγορά smartphones σημείωσε την μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία της ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού

    Η Apple ανακοίνωσε στα μέσα Φεβρουαρίου ότι δεν θα κατάφερνε να επιτύχει τους οικονομικούς στόχους της για το τρίμηνο του Μαρτίου εξαιτίας της εξάπλωσης του coronavirus. Οι αναλυτές πλέον αναφέρουν και συγκεκριμένους αριθμούς για τις πωλήσεις smartphones και την μεγάλη πτώση που σημείωσαν τον προηγούμενο μήνα.

    Μια νέα αναφορά από την Strategy Analytics δείχνει πως ο Φεβρουάριος ήταν εκείνος ο μήνας που σημειώθηκε η μεγαλύτερη πτώση στην πώληση smartphones παγκοσμίως. Σύμφωνα με την έρευνα τους οι κατασκευαστές προώθησαν στην αγορά 61.8 εκατομμύρια συσκευές σημειώνοντας πτώση 38% σε σύγκριση με τις 99.2 εκατομμύρια συσκευές που είχαν προωθήσει την ίδια περίοδο πέρυσι.

    “Ο Φεβρουάριος του 2020 παρουσίασε την μεγαλύτερη πτώση στην παγκόσμια αγορά smartphones μέχρι και σήμερα.”

    Η εταιρεία δεν έδωσε στοιχεία ανά κατασκευαστές και έτσι θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη μερικές εβδομάδες για να δούμε και να έχουμε μια πρώτη εκτίμηση για το πόσο επηρεάστηκε η Apple από αυτή την παγκόσμια πτώση της τάξης του 38%.

    Με την πανδημία να έχει μεταφερθεί πλέον στο άλλο ημισφαίριο το πιο πιθανό είναι πως και ο Μάρτιος θα είναι εξίσου ένας πολύ άσχημος οικονομικά μήνας για τους κατασκευαστές smartphones.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles