15.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η μυστικοπάθεια της Apple έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη του A.I τμήματος της

    artificial_intelligence

    Σύμφωνα με να αναφορά του Bloomberg οι εξελίξεις στον τομέα της τεχνίτης νοημοσύνης – Α.Ι – για την Apple είναι μεγάλος πονοκέφαλος και αυτό διότι η εταιρεία έχει μια μεγάλη αγάπη για την μυστικότητα κάτι που κάνει την διαδικασία πρόσληψης μηχανικών του χώρου πολύ δύσκολο έργο.

    Αν και ερευνητές της Apple συμμετείχαν σε ένα μεγάλο συνέδριο A.I στον Μόντρεαλ πέρυσι πάρα αυτά κρατήσαν ένα πολύ χαμηλό προφίλ και δεν ανέφεραν για ποια εταιρεία δουλεύανε εκτός και αν κάποιος του ρωτούσε λίγο επίμονα.

    “Η Apple πραγματικά ξεφεύγει σε ότι έχει να κάνει με την μυστικότητα” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Prof. Richard Zemel του Πανεπιστημίου του Τορόντο.

    Ως γνωστών πλέον κάθε ερευνητής που προσλαμβάνεται από την Apple στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης του απαγορεύεται να ανακοινώσουν δημόσια την θέση τους στο LinkedIn και στα κοινωνικά δίκτυα. Κάθε φορά πρέπει να κλειδώνουν τα γραφεία τους και οι ομάδες στις οποίες ανήκουν δεν γνωρίζουν πάνω σε τι εργάζονται άλλες ομάδες μέσα στην εταιρεία.

    Από την πλευρά τους οι ερευνητές δεν βλέπουν την παραπάνω συμπεριφορά με καλό μάτι και ειδικά το γεγονός πως μετά την πρόσληψη τους αποκόπτονται τελείως από την ερευνητική κοινότητα παγκοσμίως.

    Αποτέλεσμα; Αυτή την στιγμή στην λίστα της Apple με ανοιχτές θέσεις εργασίας υπάρχουν 42 ανοιχτές θέσεις που αναφέρουν την λέξη τεχνητή νοημοσύνη και 120 θέσεις που αναφέρουν την εκμάθηση μηχανών.

    Το Reuters ανέφερε στο ίδιο μήκος κύματος πως κάποια λαμπρά μυαλά του χώρου δεν θέλουν να δουλέψουν σε ένα τέτοιο περιβάλλον που προσφέρει η Apple και τους ενοχλεί ιδιαίτερα το γεγονός πως δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών.

    Το σίγουρο τέλος είναι πως η Apple εστιάζει πολύ στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και θέλει όλο και περισσότερους μηχανικούς και ερευνητές. Θα έχουμε λοιπόν στο άμεσο μέλλον μια σημαντική αναβάθμιση της Siri ή μήπως η εταιρεία εργάζεται σε ένα νέο μυστικό project και για αυτό είναι και τόσο αυστηρή με το εν λόγω προσωπικό της;

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles