21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η εφαρμογή προεπισκόπησης συσκευών Apple για Windows περιλαμβάνει αναφορές σε “Reality OS” και “xrOS”

    Πριν από λίγο καιρό, ανακαλύφθηκαν στο Microsoft Store εκδόσεις προεπισκόπησης των εφαρμογών Apple Music, Apple TV και Apple Devices για Windows και αποδεικνύεται ότι μία από αυτές τις εφαρμογές κρύβει αναφορές στο επερχόμενο λειτουργικό σύστημα μικτής πραγματικότητας της Apple.

    Η εφαρμογή Apple Devices προορίζεται να επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται διάφορες συσκευές Apple σε μηχανήματα Windows, λειτουργικότητα που παραδοσιακά χειριζόταν στο iTunes αλλά η οποία έχει μετεγκατασταθεί στο Finder στο macOS. Οι χρήστες των Windows συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το iTunes για να διαχειρίζονται συσκευές Apple εάν χρειάζεται, αλλά με την Apple να εργάζεται σε αυτόνομες εφαρμογές όπως το Apple Music για Windows, φαίνεται ότι το iTunes για Windows πλησιάζει στο τέλος της ζωής του και απαιτείται αντικατάσταση των λειτουργιών διαχείρισης συσκευών.

    Μετά από έρευνα της νέας εφαρμογής Apple Devices Preview για Windows, ο χρήστης του Twitter @aaronp613 ανακάλυψε αναφορές τόσο στο “Reality OS” και στο “xrOS”, δύο ονόματα που έχουν εμφανιστεί σε επανειλημμένες φήμες ως αναφορά στα επερχόμενα headsets μικτής πραγματικότητας της Apple.

    Ο Mark Gurman του Bloomberg είχε αναφέρει εδώ και αρκετό καιρό ότι η Apple σχεδίαζε να ονομάσει την πλατφόρμα headset της “realityOS” ή “rOS”, αλλά τον περασμένο μήνα αποκάλυψε ότι η Apple έχει ενημερώσει τα σχέδιά της και θα αποκαλεί την πλατφόρμα “xrOS”. Το όνομα αναφέρεται στην “εκτεταμένη πραγματικότητα” για να περιλαμβάνει εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας και επαυξημένης πραγματικότητας.

    Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Gurman ανέφερε ότι ενώ η Apple είχε στόχο να παρουσιάσει τα headsets αυτόν τον μήνα, η εταιρεία σχεδιάζει τώρα μια εισαγωγή γύρω από την παραδοσιακή ανοιξιάτικη εκδήλωση των μέσων ενημέρωσης. Μια πιο πλήρης εισαγωγή για προγραμματιστές θα έρθει στη συνέχεια στο WWDC τον Ιούνιο πριν από την πραγματική κυκλοφορία του προϊόντος αργότερα μέσα στο έτος.

    Καθώς αυτό το χρονικό πλαίσιο εισαγωγής πλησιάζει γρήγορα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Apple προετοιμάζει τις άλλες εφαρμογές και πλατφόρμες της για ενσωμάτωση με τα headsets και το ‌xrOS, αλλά οι αναφορές στη νέα εφαρμογή Apple Devices Preview για Windows είναι πιθανώς μια τυχαία παράβλεψη από την Apple.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.