21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Apple φέρεται να εργάζεται σε Mac με οθόνη αφής, συμπεριλαμβανομένου του MacBook Pro

    Παρά τα χρόνια αντίστασης, η Apple εργάζεται τώρα για την προσθήκη οθονών αφής στους Mac, σύμφωνα με σημερινή αναφορά του Mark Gurman του Bloomberg. Η έκθεση ισχυρίζεται ότι ένα νέο MacBook Pro με οθόνη OLED θα μπορούσε να είναι το πρώτο Mac με οθόνη αφής το 2025.

    Ο Gurman είπε ότι οι μηχανικοί της Apple “συμμετέχουν ενεργά στο έργο”, υποδεικνύοντας ότι η εταιρεία “σκέφτεται σοβαρά” να παράγει Mac με οθόνη αφής. Το πρώτο MacBook Pro με οθόνη αφής θα διατηρούσε έναν παραδοσιακό σχεδιασμό φορητού υπολογιστή με επιφάνεια αφής και πληκτρολόγιο, αλλά η οθόνη θα αποκτούσε υποστήριξη για είσοδο αφής όπως ένα iPhone ή iPad.

    Οι πρώτοι Mac με οθόνη αφής είναι πιθανό να χρησιμοποιούν macOS, καθώς η Apple δεν εργάζεται ενεργά για να συνδυάσει το iPadOS και το macOS, σύμφωνα με την έκθεση. Ωστόσο, οι εφαρμογές iPhone και iPad είναι διαθέσιμες σε Mac με τσιπ σιλικόνης Apple, εκτός εάν κάποιος προγραμματιστής εξαιρεθεί.

    Η Apple έχει επανειλημμένα απορρίψει την ιδέα ενός Mac με οθόνη αφής όλα αυτά τα χρόνια, οπότε αυτό θα ήταν μια σημαντική ανατροπή στη φιλοσοφία για την εταιρεία εάν προχωρήσει με αυτά τα σχέδια. Το 2010, για παράδειγμα, ο Steve Jobs είπε ότι «οι επιφάνειες αφής δεν θέλουν να είναι κάθετες» λόγω της κούρασης του βραχίονα που σχετίζεται με το κράτημα ενός δακτύλου στην οθόνη. Και το 2021, ο επικεφαλής μηχανικής υλικού της Apple, John Ternus, είπε ότι το Mac ήταν «απόλυτα βελτιστοποιημένο» και είπε ότι η εταιρεία δεν ένιωθε ότι υπήρχε καλός λόγος να αλλάξει αυτό εκείνη τη στιγμή.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.