21.7 C
Athens
Saturday, May 4, 2024
More

    Η Βραζιλία επέβαλε πρόστιμο 19 εκατομμυρίων δολαρίων στην Apple επειδή συνεχίζει να πουλά iPhone χωρίς φορτιστή

    Δικαστήριο της Βραζιλίας επέβαλε σήμερα πρόστιμο 19 εκατομμυρίων δολαρίων «κοινωνικής αποζημίωσης» στην Apple για την πώληση iPhone χωρίς φορτιστή, αναφέρει το Reuters. Το δικαστήριο της Πολιτείας του Σάο Πάολο είπε ότι η Apple πρέπει να προσφέρει φορτιστές με iPhone που πωλούνται στη χώρα, παρέχοντας απόφαση σε μια αγωγή που ασκήθηκε από την ένωση δανειοληπτών, καταναλωτών και φορολογουμένων της Βραζιλίας (AMBCC).

    Η Apple είπε ότι σταμάτησε να προσφέρει φορτιστές με αγορές iPhone προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα. Η εταιρεία έχει υποστηρίξει ότι πολλοί πελάτες έχουν ήδη διαθέσιμους φορτιστές και συνεχίζει να πουλά φορτιστές σε αυτόνομη βάση.

    Το δικαστήριο που προεδρεύει της υπόθεσης δεν εξέτασε ευνοϊκά την περιβαλλοντική εξήγηση της Apple. «Είναι προφανές ότι, με τη δικαιολογία μιας «πράσινης πρωτοβουλίας», ο εναγόμενος επιβάλλει στον καταναλωτή την απαιτούμενη αγορά προσαρμογέων φορτιστή που προμηθεύονταν προηγουμένως μαζί με το προϊόν», αναφέρεται στην απόφαση.

    Εκτός από το πρόστιμο, η Apple αναμένεται να πουλήσει iPhone με φορτιστές και επίσης να παρέχει φορτιστές σε όλους τους Βραζιλιάνους που αγόρασαν τα προϊόντα τους μετά τις 13 Οκτωβρίου 2020, σύμφωνα με τον βραζιλιάνικο ειδησεογραφικό ιστότοπο Estadão. Η Apple σταμάτησε να παρέχει φορτιστές με iPhone όταν κυκλοφόρησε τα μοντέλα iPhone 12 το 2020. Στις περισσότερες χώρες, η Apple δεν αποστέλλει πλέον iPhone με EarPods ή τροφοδοτικό, προσφέροντας απλώς ένα καλώδιο USB-C σε Lightning.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.