16.3 C
Athens
Saturday, May 4, 2024
More

    Βίντεο δείχνει το ημι-λειτουργικό πρωτότυπο AirPower σε δράση

    Τον Αύγουστο, ένα βίντεο ενός πρωτοτύπου AirPower μας έδωσε μια πιο προσεκτική ματιά στην εγκαταλειμμένη ασύρματη συσκευή φόρτισης της Apple, αλλά η μονάδα δεν λειτουργούσε με κανένα πρακτικό τρόπο. Τώρα, χάρη σε μια συνεργασία μεταξύ των καναλιών YouTube Apple Demo και Unbox Therapy, μπορούμε να δούμε ένα πρωτότυπο ‌AirPower‌ που φορτίζει πραγματικά συσκευές – αν και με ορισμένες σημαντικές παραμετροποιήσεις.

    Ανακοινώθηκε το 2017 μαζί με το iPhone X, το AirPower σχεδιάστηκε έτσι ώστε ένα iPhone, AirPods και Apple Watch να μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε μέρος του matt και οι συσκευές να φορτίζουν, πράγμα που σήμαινε ότι πολλαπλά επικαλυπτόμενα πηνία φόρτισης (συνολικά 22) έπρεπε να να βρίσκονται στο εσωτερικό του.

    Για να επιδείξει τη φόρτιση, το Apple Demo παρείχε στο Unbox Therapy ένα σπάνιο πρωτότυπο ‌AirPower‌ με ένα λειτουργικό πηνίο στην κάτω δεξιά γωνία του matt, μαζί με ένα σαφές σύνολο οδηγιών σχετικά με τον τρόπο χρήσης της συσκευής χωρίς να καταστραφεί η μονάδα ή να υπάρξει τραυματισμός του χρήστη στην διαδικασία, δεδομένης της τάσης του να υπερθερμαίνεται.

    Για να ενεργοποιήσει το ‌AirPower‌, το Unbox Therapy χρησιμοποιεί μια θύρα USB-C του MacBook Pro με γνήσιο καλώδιο Apple Lightning σε USB-C, όπως συνιστάται. Όπως και άλλα πρωτότυπα AirPower‌, η μονάδα δεν διαθέτει το λευκό εξωτερικό κέλυφος με το οποίο η Apple είχε σκοπό να το κυκλοφορήσει στην αγορά, εκθέτοντας το εσωτερικό της κύκλωμα στο πίσω μέρος. Το Demo της Apple προειδοποιεί να μην αγγίξετε αυτήν την πλευρά του ‌AirPower, καθώς το είχαν κάνει τυχαία και υπέστησαν ηλεκτροπληξία.

    Το Apple Demo προειδοποιεί ότι μόνο οι συσκευές Apple θα πρέπει να φορτίζονται στο AirPower και κατά προτίμηση μόνο μοντέλα iPhone X ή AirPods. Το πρωτότυπο AirPower δεν μπορεί να φορτίσει κανένα μοντέλο Apple Watch ή νεότερες συσκευές με μαγνήτες MagSafe. Επιπλέον, οι συσκευές “Max” (όπως το iPhone XS Max) θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται επειδή θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά εάν αντλήσουν περισσότερη ισχύ.

    Να θυμίσουμε ότι τελικά το AirPower έχασε τον αρχικό στόχο της ημερομηνίας κυκλοφορίας του το 2018 και η Apple διέκοψε το έργο τον Μάρτιο του 2019 λόγω προβλημάτων υπερθέρμανσης, σφαλμάτων επικοινωνίας μεταξύ συσκευών και μηχανικών προβλημάτων και προβλημάτων παρεμβολών.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.