15.1 C
Athens
Monday, March 18, 2024
More

    Η ακρόαση στο Κογκρέσο του TikTok απέδειξε μόνο ένα πράγμα – οι πολιτικοί δεν γνωρίζουν τίποτα για την τεχνολογία

    Το TikTok βρέθηκε στις ειδήσεις και καμία από αυτές τις ειδήσεις δεν ήταν για τίποτα καλό. Είδαμε χώρες να απαγορεύουν την εφαρμογή από κυβερνητικά τηλέφωνα και είδαμε ακόμη και το BBC να κάνει το ίδιο. Τώρα, ο Διευθύνων Σύμβουλός του έχει συρθεί σε ακρόαση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Και ήταν όλα αρκετά σουρεαλιστικά.

    Ούτε σουρεαλιστικό με τον καλό τρόπο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TikTok, Shou Zi Chew, αντιμετώπιζε πολλές ώρες ερωτήσεις για όλα τα είδη των πραγμάτων, αλλά ελάχιστα από αυτά ήταν πραγματικά χρήσιμα. Το TikTok εξακολουθεί να είναι TikTok. Τίποτα δεν έχει αλλάξει.

    Γιατί οι πολιτικοί εξακολουθούν να αναγκάζουν τους CEO της τεχνολογίας να έρθουν ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου και στη συνέχεια να επιμένουν να θέτουν τα είδη των ερωτήσεων που κάνουν να δείχνουν ότι δεν έχουν ιδέα;

    Όχι απαραίτητα ανίδεοι για το τι κάνουν γενικά. Μου αρέσει να πιστεύω ότι όλοι οι πολιτικοί, ανεξάρτητα από την πολιτική τους κλίση, είναι καλοί σε αυτό που κάνουν. Αλλά όταν τα πράγματα στρέφονται στην τεχνολογία, ορισμένοι από αυτούς τους καλά μορφωμένους ανθρώπους φαίνεται να χάνουν κάθε κατανόηση των ικανοτήτων τους.

    Ένα παράδειγμα. Ο εκπρόσωπος Richard Hudson ρώτησε με μεγάλη απορία εάν η TikTok χρησιμοποιούσε το οικιακό δίκτυο Wi-Fi των ανθρώπων; Η ερώτηση ήταν τόσο απροσδόκητη που ο Διευθύνων Σύμβουλος της TikTok φαινόταν μπερδεμένος από αυτήν.

    “Εάν έχω την εφαρμογή TikTok στο τηλέφωνό μου και το τηλέφωνό μου είναι στο οικιακό μου δίκτυο Wi-Fi, έχει το TikTok πρόσβαση σε αυτό το δίκτυο;” Ο Chew είπε ότι ναι, αν ο χρήστης ήταν στο σπίτι του συνδεμένος με το Wi-Fi, τότε σίγουρα, θα το έκανε. Τι πιο φυσιολογικό και τι είναι το περίεργο σε αυτό;

    Υπήρχαν και άλλες περιπτώσεις. Ο εκπρόσωπος Earl “Buddy” Carter ήθελε να μάθει εάν το TikTok παρακολουθούσε τα μάτια του πολύ προσεκτικά. Θα μπορούσε ο αλγόριθμος του TikTok να χρησιμοποιήσει τη διαστολή της κόρης του ως ένδειξη ότι θα έπρεπε να βάλει περισσότερο από το ίδιο περιεχόμενο στη ροή του;

    Και πάλι, ο Chew φαινόταν μπερδεμένος. Και δικαίως.

    Υπήρχαν πολλά περισσότερα παραδείγματα πολιτικών που έχασαν την ευκαιρία τους να κάνουν σωστές και σοβαρές ερωτήσεις στον Διευθύνοντα Σύμβουλο μιας τεράστιας πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Το πραγματικό ερώτημα ήταν αν μπορεί το TikTok να αναγκαστεί να παραδώσει δεδομένα για παγκόσμιους χρήστες στην κινεζική κυβέρνηση.

    Δεν είναι μόνο το TikTok. Είδαμε υψηλού προφίλ CEO από άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να τοποθετούνται σε αυτή τη θέση στο παρελθόν. Μια θέση όπου θα μπορούσαν πραγματικά να μάθουν τι είναι τα επιχειρηματικά τους μοντέλα. Πώς χρησιμοποιούν τα δεδομένα που παρέχουν οι πελάτες τους. Είτε προωθούν τη ρητορική μίσους, και πολλά άλλα.

    Αντίθετα, έχουμε ένα δωμάτιο πολιτικών που δεν έχουν γνώση της τεχνολογίας που ρωτούν για το Wi-Fi και κάνουν ισχυρισμούς που είναι απλώς περίεργοι. Κάποια στιγμή ο Chew ρωτήθηκε αν το TikTok υποστηρίζει τη γενοκτονία!

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.