17.1 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Ο Steve Jobs έσωσε έναν μακροχρόνιο προγραμματιστή Mac από “πρόωρο θάνατο”

    Το Audio Hijack είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή για την εγγραφή οτιδήποτε σε Mac, αλλά 18 χρόνια μετά το γεγονός, οι κατασκευαστές του μόλις τώρα έμαθαν πώς σώθηκαν από τον Steve Jobs.

    Ο προγραμματιστής του Rogue Amoeba έχει διαφωνήσει στο παρελθόν κατά της Apple και ειδικότερα του «περιοριστικού» Mac App Store της. Τώρα στο 21ο έτος της, ωστόσο, η εταιρεία έμαθε πώς ο Steve Jobs τους στήριζε στο παρασκήνιο — χωρίς καν να το γνωρίζουν.

    Ο ιδρυτής της Rogue Amoeba, Paul Kafasis, λέει ότι είναι «μάλλον τρομακτικό» να μαθαίνουμε ότι «αν δεν γινόταν μια αυθόρμητη συζήτηση στην οποία δεν είχαμε καμία ανάμειξη, τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί πολύ διαφορετικά για την εταιρεία μας».

    Η συνομιλία έγινε μεταξύ του podcaster Adam Curry και του Steve Jobs της Apple και του Eddy Cue, κάποια στιγμή το 2005. Όπως μεταδόθηκε τώρα σε μια συνέντευξη podcast με τον Curry, αφορούσε τον τρόπο με τον οποίο οι podcasters έκαναν καταγραφή του ήχο.

    Ο Jobs ρώτησε πώς ο Curry έκανε ηχογραφήσεις και του είπαν ότι ήταν με αυτό που τότε ονομαζόταν Audio Hijack Pro. Αλλά εκείνη την εποχή, η άκρως αμφισβητούμενη Ένωση Δισκογραφικής Βιομηχανίας της Αμερικής (RIAA) προσπαθούσε να σταματήσει κάθε πιθανή μέθοδο πειρατείας μουσικής.

    “Η RIAA θέλει να απενεργοποιήσουμε το Audio Hijack Pro”, φέρεται να είπε ο Eddy Cue στον Curry, “επειδή με αυτό θα μπορούσατε να ηχογραφήσετε οποιονδήποτε ήχο από το Mac σας, οποιοδήποτε τραγούδι, οτιδήποτε.”

    Στη συνέχεια, ο Jobs ρώτησε εάν ο Curry και άλλοι podcasters χρειάζονταν Audio Hijack. Η απάντηση ήταν ένα κατηγορηματικό ναι, «έτσι ο Steve Jobs είπε [στη RIAA] να πάει να γ@@@», είπε ο Curry.

    Η Rogue Amoeba δεν δέχτηκε ποτέ κλήση από την RIAA και μέχρι τώρα δεν ήξερε τίποτα για αυτή τη συνομιλία. Ο Kafasis λέει ότι αυτή η είδηση ακόμη και σχεδόν δύο δεκαετίες αργότερα, ήταν κάτι το «ανατριχιαστικό».

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.