20.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Εφαρμογή στοχεύει στην ανίχνευση του κορονοϊού, καταγράφοντας το βήχα σας

    Ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon της Πενσυλβάνια έκαναν δημόσια διαθέσιμο ένα πειραματικό λογισμικό σχεδιασμένο με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που αναλύει τη φωνή σας (φωνητική υπογραφή) και μετέπειτα σας δίνει μια βαθμολογία. Η βαθμολογία αυτή σε κλίμακα 1-10 σας λέει την πιθανότητα η φωνητική σας υπογραφή να μοιάζει με άλλες που έχουν καταγραφεί από άτομα που είναι θετικοί στον κορονοϊό.

    Εδώ να τονίσουμε όπως αναφέρεται ρητά και από τους ερευνητές πως η εφαρμογή αυτή δεν θα σας πει αν πάσχεται από κορονοϊό και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση για το αν είστε θετικοί σε αυτόν τον ιό.

    Τα φωνητικά δεδομένα που συλλέγονται τώρα από όσους συμμετέχουν είναι σημαντικά για την ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου. Ο πρωταρχικός στόχος του συστήματος, σε αυτό το σημείο, είναι η συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων φωνητικών δεδομένων, από υγιείς αλλά και ανθρώπους με κορονοϊό. Αυτά τα δεδομένα θα βοηθήσουν την ομάδα επιστημόνων και μηχανικών του Πανεπιστημίου να βελτιώσει τους αλγορίθμους του συστήματος.

    Αν θέλετε μπορείτε να το δοκιμάσετε αυτό το πρόγραμμα εδώ Covid Voice Detector. Η διαδικασία είναι απλή και απαιτεί να κάνετε εγγραφή στο πρόγραμμα αυτό.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles