22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Επιβεβαιώθηκε το τεράστιο πρόστιμο $5 δις στην Facebook από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ

    Η Facebook θα καταβάλει πρόστιμο-ρεκόρ, ύψους $5 δις, για τον διακανονισμό με την αμερικανική κυβέρνηση αναφορικά με την πρακτική του για τα προσωπικά δεδομένα, τον τρόπο διαχείρισης και προστασίας τους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC), ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καλείται να αναδιαρθρώσει την προσέγγισή του στα ζητήματα ιδιωτικότητας.

    H FTC, με 3 ψήφους υπέρ και 2 κατά, τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης του διακανονισμού, για την οποία απαιτείται δικαστική έγκριση, παρόλο που οι Δημοκρατικοί υποστήριξαν ότι ο διακανονισμός δεν ήταν ευρύς και δεν επέβαλε ένα αρκετά υψηλό πρόστιμο.

    “Παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις στα δισεκατομμύρια χρηστών της σε όλο τον κόσμο ότι θα μπορούσαν να ελέγχουν το πώς μοιράζονται οι προσωπικές τους πληροφορίες, η Facebook υπονόμευσε τις επιλογές των καταναλωτών” ανέφερε σε ανακοίνωση ο πρόεδρος της FTC και Ρεπουμπλικάνος Τζο Σίμονς.

    Ωστόσο, ο Δημοκρατικός και μέλος της επιτροπής Ρόχιτ Τσόπρα δήλωσε ότι το πρόστιμο δίνει ασυλία στα υψηλόβαθμα στελέχη του Facebook και “κανένα πραγματικό περιορισμό στο επιχειρηματικό μοντέλο του Facebook”, εκτιμώντας ότι “δεν λύνει τα βασικά προβλήματα που οδήγησαν σε αυτές τις παραβιάσεις”.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles