21.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    To εορταστικό μήνυμα του Tim Cook και ο απολογισμός του στους εργαζόμενους της Apple

    tim-cook-happy-blij-16x9

    O Tim Cook έστειλε ένα email σε όλους τους υπαλλήλους της Apple τονίζοντας πως η Apple συγκέντρωσε $20 εκατομμύρια για τον φιλανθρωπικό σκοπό του PRODUCT (RED).

    Παρακάτω σας έχουμε μεταφρασμένο το email του:


    Ομάδα,

    Με τις εορτές να είναι πλέον κοντά και το 2014 να μας αποχαιρετάει σύντομα, είναι μια ωραία στιγμή να δούμε πίσω στην χρονία που ήταν αξέχαστη για όλους μας. Μαζί καταφέραμε να αγγίξουμε νέα ύψη με τα προϊόντα μας και παραδώσαμε την πιο καινοτόμα σειρά προϊόντων στην ιστορία της εταιρείας μας. Είμαι αφάνταστα περήφανος για την δουλειά που έχει κάνει ο καθένας και όλες οι ομάδες έτσι ώστε η δύναμη της Apple να οδηγήσει σε καλά πράγματα μέσα από το προϊόντα μας που αγγίζουν και μέσω του iTunes εκατομμύρια ανθρώπους.

    Ηταν μια χρονία με φανταστικές ανακοινώσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη. Πριν λίγους μήνες είχαμε το μεγαλύτερο λανσάρισμα  iPhone στην ιστορία μας με τα iPhone 6 και 6 Plus, παρουσιάσαμε ένα λεπτότερο και πιο ισχυρό iPad Air 2, φέραμε τον νέο 27 ιντσών Retina 5K iMac και λανσάραμε μια τελείως νέα κατηγορία υπηρεσίας με το Apple Pay το οποίο κερδίζει τους πάντες και αποτελεί ότι πάντα ήθελαν οι καταναλωτές. Μάλιστα η ενσωμάτωση του είναι πιο γρήγορη από ότι αρχικά περιμέναμε. Το App Store σημείωσε νέα ρεκόρ φέτος ενώ τα προϊόντα στο software μας κέρδισαν τις εντυπώσεις με τα iOS 8 και OS X Yosemite, να είναι πιο δυνατά από ποτέ. Μέσα σε αυτή την εορταστική περίοδο οι ομάδες στα φυσικά μας καταστήματα κάνουν μια φανταστική δουλειά παρουσιάζοντας όλα μας τα προϊόντα και δίνοντας απαντήσεις στο κοινό. Το σημαντικότερο είναι πως το κάνουν με ενέργεια και ενθουσιασμό κάτι το οποίο πάντα εκτιμούσαν σε εμάς οι καταναλωτές μας.

    Αυτή η χρονία σηματοδότησε την 30 επέτειο του Mac, ένα σύμβολο στην ανάπτυξη της τεχνολογίας από την στιγμή που εισήχθη για πρώτη φορά στην αγορά. Σήμερα το Mac έχει ένα ευρύ κοινό, το μεγαλύτερο στην ιστορία του καθώς και το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς τα τελευταία 20 χρόνια. Αυτό το τεράστιο επίτευγμα είναι αποτέλεσμα των ομάδων μας που συνεχίζουν να καινοτομούν έτσι ώστε τα προϊόντα μας να είναι τα καλύτερα στον κόσμο. Χρόνο με τον χρόνο το Mac γίνεται ακόμη καλύτερο και το αγαπάμε ενώ δεν έχουμε σταματήσει να σκεφτόμαστε διάφορες πιθανότητες για την παραπέρα εξέλιξη του και τι μπορούμε να κάνουμε με αυτό.

    Πήραμε σημαντικές αποφάσεις φέτος όπως η εξαγορά της Beats με βάση τα πολύ καλά προϊόντα τους και το μοναδικό ταλέντο τους, συνάψαμε συνεργασία με την IBM για να μεταμορφώσουμε το mobile computing στις επιχειρήσεις. Και οι δύο αυτέ κινήσεις ανοίγουν νέες δυνατότητες για την Apple ενώ τα αποτελέσματα των συνεργασιών αυτών θα γίνουν πιο αισθητά στο μέλλον.

    Μαζί επίσης επηρεάζουμε και σημαντικά ζητήματα της κοινωνίας. Εδώ στην Αμερική ταυτιζόμαστε με την εισαγωγή της τεχνολογίας στα σχολεία που την χρειάζονται περισσότερο. Η Apple είναι ο οδηγός στην πράσινη ενέργεια και το περιβάλλον με data centers που λειτουργούν με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η επιτυχία της εταιρείας μας στο να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και δυνατότητες στους ανθρώπους είναι σημαντική. Είμαστε υπέρ της ισότητας και την διαφορετικότητας και υποστηρίζουμε σθεναρά τα ανθρώπινα δικαιώματα από τα γραφεία μας μέχρι και τα εργοστάσια μας. Υπερασπιζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών μας γιατί πιστεύουμε πως αυτό θέλουν και έχουν αυτό το δικαίωμα.

    Με την εορταστική περίοδο να ξεκινάει τον Νοέμρβιο συνεργαστήκαμε με μια σειρά προγραμματιστών του App Store για τον φιλανθρωπικό σκοπό (PRODUCT) RED. Οι προγραμματιστές δημιούργησαν ειδικό περιεχόμενο και το λανσάρανε για την καταπολέμηση της ασθένειας του AIDS στην Αφρική. Επίσης μέρος των κερδών μας από όλα τα Apple Store μας πήγε σε αυτό τον πολύ σημαντικό σκοπό.

    Είμαι στην ευχαρίστηση θέση να ανακοινώσω πως για αυτό τον σκοπό αυτό το τρίμηνο συγκεντρώσαμε περισσότερα από $20 εκατομμύρια – το μεγαλύτερο ποσό ποτέ – και έτσι συνολικά η Apple συγκέντρωσε για το (PRODUCT) RED πάνω από $100 εκατομμύρια. Τα λεφτά αυτά θα σώσουν ανθρώπινες ζωές και θα φέρουν την ελπίδα σε πολλούς ανθρώπους.

    Τον Σεπτέμβριο δείξαμε μια ματιά στο μέλλον με το Apple Watch, την πιο προσωπική συσκευή που δημιουργήσαμε ποτέ. Πολλοί καταναλωτές δεν θα καταλάβουν ποτέ πόσο δύσκολο ήταν για εσάς και τους συναδέλφους σας να το κάνετε αυτό το προϊόν πραγματικότητα αλλά θα εκτιμήσουν το βάθος και την αγάπη πίσω από το Apple Watch από την στιγμή που θα το φορέσουν. Οι άνθρωποι αγαπούν τα προϊόντα της Apple που σημαίνει πως αγαπούν την δουλειά που κάνετε καθημερινά.

    Η γνώση πως έχει κάνει κάτι σημαντικό για κάποιον άλλο είναι μια πολύ ισχυρή επιβράβευση – μια επιβράβευση που ελπίζω όλοι θα αισθανθείτε αυτή γιορτινή περίοδο αλλά και σε όλο τον χρόνο. Είναι πραγματικά ανεκτίμητη.

    Χαρείτε αυτή την περίοδο με του φίλους και τους αγαπημένους σας. Δεν θα μπορούσαν να μην είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος για ότι ετοιμάζουμε για του χρόνου αλλά και για την μοναδική ευκαιρία που μου δόθηκε να δουλέψω με όλους εσάς.

    Tim

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles