16.5 C
Athens
Sunday, April 28, 2024
More

    Είναι το iPhone SE νεκρό και θαμμένο; Θα μπορούσε να είναι ένα τεράστιο λάθος αν ναι

    Τι συμβαίνει με το iPhone SE; Ξέρει κανείς; Οι αναλυτές σίγουρα δεν φαίνεται να ξέρουν και φαίνεται ότι υπάρχει πιθανότητα να μην δούμε ένα νέο μοντέλο για αρκετό καιρό ακόμη. Αν τελικά δούμε κάποιο γενικότερα.

    Είναι αυτό το κομμάτι “αν ποτέ” που είναι πιο ανησυχητικό. Η Apple ανανέωσε για τελευταία φορά το iPhone SE το 2022 και ακόμη και τότε δεν ήταν μεγάλη ανανέωση, τουλάχιστον όχι εξωτερικά. Είχαμε ακόμα το κουμπί Home και είχαμε ακόμα το τεράστιο πλαίσιο. Αλλά οι φήμες έλεγαν ότι έρχεται ένα μοντέλο που μοιάζει με το iPhone 14, κάτι που θα έκανε το iPhone SE πιο σύγχρονο.

    Τώρα; Τώρα μας λένε ότι το καλύτερο iPhone της Apple για όσους θέλουν την οικονομικότερη συσκευή δεν είναι στον οδικό χάρτη για το 2024 ή το 2025. Και αυτό είναι κάτι άσχημο.

    Αν ο αναλυτής της εφοδιαστικής αλυσίδας Ming-Chi Kuo είναι σωστός – και συχνά είναι – η συσκευή που πιστεύαμε ότι ήταν iPhone SE που μοιάζει με το iPhone 14 δεν είναι στην πραγματικότητα ένα τηλέφωνο που πρόκειται να πουληθεί. Αντίθετα, ο Kuo πιστεύει ότι δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα δείγμα μηχανικής που σχεδιάστηκε για να δοκιμάσει ένα εσωτερικό μόντεμ 5G. Αυτό σημαίνει ότι το τηλέφωνο που οι αναλυτές και οι leaker νόμιζαν ότι ήταν το iPhone SE 4 δεν θα δει ποτέ το φως της δημοσιότητας.

    Επιπλέον, ο Kuo λέει ότι ένα ανανεωμένο iPhone SE «δεν αποτελεί προς το παρόν μέρος του σχεδιασμού νέων προϊόντων της Apple». Επομένως, ενδέχεται να μην αποκτήσουμε ένα νέο iPhone SE για άλλα δύο χρόνια.

    Αυτό που έκανε τόσο συναρπαστικό το iPhone SE 4, όπως το ξέραμε, ήταν πώς θα έδινε στην Apple ένα οικονομικό iPhone που δεν έμοιαζε σαν να ήταν ξεπερασμένο. Ξέρω ότι μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να μιλούν για το κουμπί Home, αλλά, ειλικρινά, ήρθε η ώρα να προχωρήσουν.

    Η Apple θα πρέπει πάντα να προσφέρει ένα οικονομικό iPhone και δεν θα πρέπει να κάνει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν αυτό το τηλέφωνο διαφορετικά από όλους τους άλλους στη διαδικασία. Αυτό σημαίνει την ίδια διεπαφή και τον ίδιο τρόπο αλληλεπίδρασης με αυτήν. Το οποίο, με τη σειρά του, σημαίνει σάρωση προς τα πάνω για να κλείσετε εφαρμογές και να εισέλθετε στο multitasking. Απλώς έτσι πρέπει να λειτουργούν τα iPhone το 2023.

    Αν η Apple δεν ανανεώσει το iPhone SE με κάτι πιο μοντέρνο, χάνει σίγουρα.

    Αν το ακυρώσει τελείως, είναι ακόμα χειρότερο. Το iPhone SE πωλείται προς το παρόν για 429 δολάρια, ενώ το επόμενο μοντέλο της σειράς πωλείται για 599 δολάρια. Αυτό είναι το iPhone 12 και ενώ κάποιοι θα πουν ότι είναι ένα τηλέφωνο που αξίζει τα χρήματα αυτά δεν θα ήταν τελείως σωστοί.

    Εάν η Apple θέλει όντως να καταργήσει το iPhone SE, θα μπορούσε να το κάνει και να συνεχίσει να προσφέρει κάτι γύρω στα $429. Η Apple του Tim Cook θέλει να μετακινεί παλαιότερες συσκευές στη σειρά, οπότε γιατί να μην συνεχίσει να το κάνει;

    Η πρόταση μας; Καταργήστε εντελώς το iPhone SE. Μετακινήστε το iPhone 12 στην τιμή του και μετακινήστε όλα τα άλλα προς τα κάτω την ίδια στιγμή όταν φτάσει το iPhone 15.

    Ό,τι και να κάνει η Apple, χρειάζεται ένα iPhone του οποίου η τιμή να είναι οικονομική. Όπως και να το ονομάσει μπορεί να μην έχει σημαασία….

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.