14.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Δημιουργία εφαρμογών για τον πρώτο Mac υπολογιστή

    macintosh_se30

    Πλέον ζούμε στην νέα εποχή ανάπτυξης των Mac, αλλά πίσω από αυτή την εποχή υπάρχουν 30 χρόνια ιστορίας και κληρονομιάς, τα οποία ξεκινάν από τον πρώτο Mac το 1984. Είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς τα εκατομμύρια των γραμμών κώδικα τα οποία γράφτηκαν για την ανάπτυξη του λογισμικού για Mac από το System 1.0 και έπειτα, αλλά εύκολο να το θυμηθεί αν σκεφτεί το πόσο ευέλικτο και κομψό έχει γίνει το Mac πλέον με την πάροδο του χρόνου

    Πρόσφατα ο Steven Troughton-Smith -γνωστός για την δουλειά του σε εφαρμογές iOS- αποφάσισε να κολυμπήσει βαθιά στην διαδικασία εκμάθησης του τρόπου για την δημιουργία εφαρμογών για τον πρώτο Mac, τις οποίες θα μπορεί να αναπτύξει στο πλέον μοντέρνο περιβάλλον προγραμματισμού της Apple.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του, βρήκε ορισμένα ωραία πράγματα σε όλη την διαδικασία:

    There has never been a good way to compile Classic Mac OS apps on modern OS X – for the most part, you were stuck using ancient tools, either Apple’s MPW or CodeWarrior, running in a VM of some sort. CodeWarrior, of course, is not free, and MPW only runs on Classic Mac OS, which is unstable at the best of times and downright nightmarish when trying to use it for development in an emulator like SheepShaver.

    Enter ‘mpw’ (which I will refer to in lowercase throughout as something distinct from Apple’s MPW toolset).

    Κατά την διάρκεια της έρευνας και του πειραματισμού, ο Troughton-Smith έμαθε πολλά νέα σπουδαία πράγματα για το Classic Mac OS, το Carbon API της Apple και άλλα για τα οποία πλέον είναι μεγάλος υποστηρικτής.

    Εάν, λοιπόν, ενδιαφέρεστε και έχετε το θάρρος αλλά και την όρεξη να μάθετε για το πως λειτουργεί ένας Mac, ή εαν είστε προγραμματιστής ο οποίος ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη εφαρμογών για τους πρώτους Mac, τότε αξίζει να διαβάσετε το blog του Troughton-Smith που μπορείτε να βρείτε εδώ.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles