13 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Δεν θα έχετε άγχος αν σας πέσει το επόμενο iPhone…

    Την προηγούμενη εβδομάδα η Apple κατοχύρωσε πατέντα για τα επόμενα iPhones, η οποία περιγράφει “φουτουριστικό” μηχανισμό ο οποίος αντιλαμβάνεται την πτώση του κινητού, υπολογίζει το σημείο πρόσκρουσης και “μεταβάλλει” το κέντρο βαρύτητας του τηλεφώνου ώστε να μην προκληθεί ζημιά σε ευαίσθητα σημεία!

    aaa

     

    Πιο συγκεκριμένα, το γραφείο ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ, κατοχύρωσε με αριθμό πατέντας  No. 8,903,519, μηχανισμό “ενεργής” προστασίας ηλεκτρονικού εξοπλισμού στην Apple, ο οποίος εκτός του ότι μπορεί να υπολογίσει το σημείο πρόσκρουσης μπορεί και να μεταβάλλει το κέντρο βάρους της συσκευής ώστε να προκληθεί η ελάχιστη δυνατόν ζημιά.

    Για να υλοποιηθεί αυτή η προστασία, το σύστημα λαμβάνει πληροφορίες από τους ενσωματωμένους αισθητήρες που ήδη υπάρχουν στα iPhone όπως το επιταχυνσιόμετρο, το γυροσκόπιο και το GPS καθώς και μελλοντικές προσθήκες όπως πχ. αισθητήρες υπερήχων. Σε περίπτωση πτώσης λοιπόν, ο επεξεργαστής λαμβάνει όλα τα δεδομένα από τους αισθητήρες και υπολογίζει την ταχύτητα πτώσης, το πιθανό σημείο πρόσκρουσης, το χρόνο για την πρόσκρουση καθώς και τον προσανατολισμό της συσκευής. Μόλις αναλύσει όλα τα δεδομένα, τότε ο επεξεργαστής δίνει εντολή στο βοηθητικό σύστημα το οποίο χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό φυγόκεντρης μάζας ο οποίος “διορθώνει” τον προσανατολισμό του κινητού μεταβάλλοντας το κέντρο βάρους του, ώστε να πέσει με την πλάτη ή στο πλάι αντί να με πέσει με την οθόνη.

     

    11241-3996-141202-Protect-2-l

     

    11241-3997-141202-Protect-3-lΣτην ουσία ο μηχανισμός δόνησης που έχουν τα υπάρχοντα μοντέλα μπορούν να μεταβάλλουν την γωνία πρόσκρουσης ενός iPhone σε ελεύθερη πτώση. Αν διατίθενται τα δεδομένα γωνιακής ταχύτητας, ρυθμού περιστροφής και χρόνου πρόσκρουσης, τότε ο μηχανισμός της δόνηση λειτουργώντας σε “υψηλότερες” στροφές μπορεί να αλλάξει την κίνηση του κινητού και τελικά την γωνία πρόσκρουσης. Είναι λοιπόν εύκολο το επόμενο βήμα, στα μοντέλα που θα έρθουν να εφαρμοστεί αυτός ο μηχανισμός προστασίας.

    σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles