15.3 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple δείχνει πως η εταιρεία μπορεί να έχει λύσει ένα πρόβλημα των folding smartphones

    Ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple για ένα folding iPhone δείχνει πως η εταιρεία μπορεί να έχει βρει λύση σε ένα από τα προβλήματα που έχουν αυτές οι νέες αναδιπλούμενες οθόνες.

    Η πατέντα δημοσιοποιήθηκε χρονικά την στιγμή που αρκετοί Android κατασκευαστές ανακοινώνουν τα πρώτα folding smartphones τους και έτσι υπάρχουν και πολλές εικασίες για τα πλάνα της Apple….

    Ένας από τους μεγάλους σκοπέλους που αντιμετωπίζει ο σχεδιασμός μιας αναδιπλούμενης οθόνης είναι το να αποφευχθεί η ζημία όταν η οθόνη διπλώνει και αναδιπλώνει συνεχώς κατά την διάρκεια της χρήσης της. Η πατέντα της Apple θεωρεί πως αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα ιδιαίτερα όταν η οθόνη είναι κρύα και έτσι αυτόματα λιγότερο εύκαμπτη. Η λύση της Apple έχει να κάνει με θέρμανση μέρους της οθόνης για να μειωθεί το ρίσκο αυτό.

    Electronic devices often include displays for presenting images to a user. Displays are typically formed from rigid planar substrates. Although satisfactory in many situations, rigid displays such as these may be difficult to integrate into certain devices, such as devices with bendable housings.

    An electronic device may have a hinge that allows the device to be flexed about a bend axis. A display may span the bend axis. To facilitate bending about the bend axis without damage when the display is cold, a portion of the display that overlaps the bend axis may be selectively heated.

    A temperature sensor in the device may make temperature measurements on the portion of the display overlapping the bend axis. The device may also have user input devices for gathering user input and a motion sensor for determining when the device has been picked up for use.

    Με άλλα λόγια ο αισθητήρας που προτείνει η Apple θα ζεσταίνει την οθόνη μόνο όταν η συσκευή αναγνωρίζει πως είναι σε χρήση ή όταν αναγνωρίζει πως την έχει σηκώσει ο χρήστης της και έτσι είναι πολύ πιθανό να την χρησιμοποιήσει.

    Για το θέμα της θέρμανσης η Apple παρουσιάζει δύο δυνατούς τρόπους για να γίνει αυτό.

    Η πρώτη ιδέα έχει να κάνει με την χρήση μέγιστης φωτεινότητας στην περιοχή που η οθόνη λυγίζει – αυτό θα ήταν κάτι πολύ εργονομικό σαν λύση και δεν θα χρειαζόταν κάποιο επιπλέον hardware.

    H Apple βέβαια αναφέρει πως τα επίπεδα της θέρμανσης με αυτό τον τρόπο μπορεί να μην είναι τόσο γρήγορα ανάλογα και την περίσταση και έτσι η συσκευή μπορεί να απαιτεί τους χρήστες να περιμένουν πριν είναι ασφαλές να αναδιπλώσουν την οθόνη της.

    Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές το γεγονός πως η Apple έχει ακόμη ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα folding iPhone δεν σημαίνει πως η εταιρεία θα παρουσιάσει μια τέτοια συσκευή στο άμεσο μέλλον…..

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles