17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Γνωρίστε την Cortana, η απάντηση της Microsoft στην Siri της Apple

    Microsoft-Cortana-UI

    H Microsoft τον επόμενο μήνα θα μας παρουσιάσει τα Windows 8.1. Μαζί με αυτά θα έχουμε και μια νέα υπηρεσία με το όνομα Cortana.

    H νέα αυτή υπηρεσία είναι ουσιαστικά μια φωνητική ψηφιακή βοηθός με χαρακτηριστικά όπως αυτά της Siri της Apple και του Google Now της Google.

    Μερικά χαρακτηριστικά της δεν τα συναντούμε στην Siri κάτι το οποίο μάλλον κάλο το θεωρούμε μιας και ο ανταγωνισμός μπορεί να οδηγήσει την Apple σε περαιτέρω αναβάθμιση της δικής της υπηρεσίας.

    Το The Verge είχε την αποκλειστικότητα σήμερα να έχει μια πρώτη επαφή με την υπηρεσία αυτή της Microsoft. To όνομα προέρχεται από την επιτυχημένη σειρά παιχνιδιών Halo και θα αντικαταστήσει εξ ολοκλήρου την Bing Search υπηρεσία στα Windows 8.1.

    Microsoft-Cortana-Settings

    Ένα από τα μεγάλα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας είναι η ικανότητα να αποθηκεύει τις πληροφορίες του χρήστη από μια σειρά εφαρμογών με αποτέλεσμα να μπορεί να δίνει πιο ειδικές απαντήσεις σε κάθε χρήστη ξεχωριστά.

    Cortana will also react to messages or emails that contain phrases like “let’s meet tomorrow at 8PM” and ask if you’d like to set up reminders or calendar entries. Cortana can also provide guidance on weather, stocks, directions, appointments, and music that’s contextual based on location and other data.

    As Cortana is a digital assistant, it will also be able to manage a do-not-disturb feature, similar to iOS, that’s designed to mute notifications. An “inner circle” of contacts will allow Cortana to manage notifications and phone calls during “quiet hours” when notifications are muted.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles