14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Γιατί η Apple πρέπει να μεγαλώσει την οθόνη του iPhone 6 και γιατί θα το κάνει

    iphone-6-size-chart

    Όπως πάντα αυτή την περίοδο του χρόνου οι φήμες για το επερχόμενο iPhone της Apple έχουν αρχίσει να φουντώνουν. Όλοι πλέον αναμένουμε ένα ή ακόμη και δύο νέα μοντέλα με οθόνες στις 4.7 ίντσες και στις 5 ή 5.5 ίντσες.

    Γιατί η Apple να κάνει κάτι τέτοιο; Πέρα από τους χρήστες, όλους εμάς που το θέλουμε όσο τίποτε άλλο, συμπέρασμα που προκύπτει και από το πρόσφατο poll που κάναμε στο φόρουμ γιατί η εταιρεία να κινηθεί σε μια ή ακόμη και δυο μεγαλύτερες οθόνες; Κάποιος θα μπορούσε να πει πως μόλις άλλαξαν ουσιαστικά τις 3.5 ίντσες σε 4 ίντσες σε iPhone 5/5C/5S και μια νέα αύξηση θα δημιουργούσε μεγάλο πονοκέφαλο στους Developers αλλά ακόμη και στο οικοσύστημα της Apple που μέχρι πρότινος δεν ήξερε την λέξη κατακερματισμό συσκευών.

    iphone-4-5-inch-displays

    Η απάντηση μας έρχεται από την ίδια την Apple σήμερα από μια εσωτερική παρουσίαση που τονίζει ότι η αύξηση της οθόνης πρέπει να γίνει και περιγράφει και τους λόγους που κάτι τέτοιο έχει γίνει πλέον επιτακτική ανάγκη.

    apple-growth-rate-slowing

    Αρχικά λοιπόν παρατηρούμε πως δεν υπάρχει καμιά απολύτως ανάπτυξη στην αγορά για συσκευές που είναι 4 ιντσών και στοιχίζουν πάνω από $300. Μάλιστα το μερίδιο αυτό της αγοράς συρρικνώνεται!!

    Οι λόγοι για κάτι τέτοιο είναι πολλοί και παρουσιάζονται στο παρακάτω slide.

    why-bigger-iphones

    Δεν είναι λοιπόν μόνο οι χρήστες που θέλουν μια μεγαλύτερη οθόνη αλλά και οι ίδιοι οι πάροχοι. Η σχέση παρόχων Apple δεν είναι η καλύτερη δυνατή μάλιστα ειδικά αν αναλογιστούμε τι γίνεται στο αντίπαλο στρατόπεδο με την Samsung κατά κύριο λόγο αλλά και όχι μόνο να δίνει ένα παχυλό ποσό χρημάτων για να προσελκύει νέους παρόχους και να ικανοποιεί τους ήδη υπάρχον.

    H Αpple μπορεί να πουλήσει ένα iPhone 4 ιντσών κάτω από $300 ή να δημιουργήσει μια φτηνή συσκευή. Ομολογουμένως όμως είναι πολύ δύσκολο να βρείτε ένα 4 ιντσών iPhone χωρίς συμβόλαιο στην αγορά για κάτω από $500.

    Η Apple λοιπόν ρίχνοντας στην αγορά ένα iPhone 6 με μεγαλύτερη οθόνη κρατάει ή ακόμη αυξάνει τα ποσοστά στο συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς που σημειώνει ούτως ή άλλως άνοδο. Την ίδια στιγμή θα κατεβάσει τις τιμές των ήδη υπάρχον για να ακουμπήσει το επίπεδο των $300.

    Με απλά λόγια η Αpple πρέπει να παρουσιάσει ένα μεγαλύτερο iPhone.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles