17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Βραζιλιάνοι εγκληματίες αναφέρουν πως είχαν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς από κλεμμένα iPhones

    H εφημερίδα από την Βραζιλία Folha de S. Paulo ανέφερε τον τρόπο με τον οποίο εγκληματίες που έκλεβαν iPhones είχαν εν συνεχεία πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων τους αντί να πουλούν στην μαύρη αγορά τις ίδιες τις συσκευές.

    Η αστυνομία φαίνεται πως έχει βρει τον τρόπο με τον οποίο αποκτούσαν αυτή την πρόσβαση και προς έκπληξη όλων είναι πιο απλός από ότι κάποιος θα φανταζόταν.

    Η αστυνομία που συνέλαβε την συμμορία αυτή έκανε τα μέλη της να ομολογήσουν τον τρόπο με τον οποίο ξεπερνούσαν την ασφάλεια των Apple συσκευών. Μάλιστα ένας εγκληματίας ανέφερε πως μπορεί να ξεκλειδώσει όλα τα iPhones από το iPhone 5 μέχρι το iPhone 11.

    Αρχικά όλοι είκαζαν πως οι κλέφτες χρησιμοποιούσαν κάποιο κενό ασφαλείας του λογισμικού η κάποια μέθοδο με κάποιο εργαλείο όπως αυτό της Cellebrite αλλά τελικά τα πράγματα ήταν πιο εύκολα. Όπως αναφέρει η αστυνομία το μόνο που χρειάζονταν ήταν την iPhone SIM κάρτα!!

    Έπαιρναν την SIM κάρτα από ένα κλεμμένο iPhone και μετά την βάζανε σε ένα άλλο iPhone. Χρησιμοποιώντας κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και Instagram μπορούσαν εν συνεχεία εύκολα να βρουν email διευθύνσεις από τον κάτοχο του iPhone που είχαν κλέψει. Τις περισσότερες φορές αυτό το email ήταν το ίδιο που χρησιμοποιούσε ο χρήστης και για το Apple ID. Το μόνο που χρειαζόταν μετά να κάνουν ήταν ένα reset του Apple ID κωδικού χρησιμοποιώντας την συσκευή που κλέψανε.

    Επίσης τους ήταν εύκολο να βρουν κωδικούς μέσω της εφαρμογής Σημειώσεων του iPhone μιας και πολλοί χρήστες αποθηκεύουν εκεί τα τραπεζικά τους στοιχεία. Επίσης μιας και είχαν πρόσβαση κατόπιν και στο iCloud λογαριασμό μπορούσαν να βρουν κωδικούς και από το iCloud Keychain.

    When they download data from the cloud to the new device, they search for information linked to the word “password” and, according to them, they usually get what they need to access the victim’s bank accounts. Once they have this information, they return the SIM card to the victim’s phone and give the device to the gang member responsible for access the bank accounts.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.