21.8 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Βραβεία Red Dot: νέοι σχεδιαστές φαντάζονται τα προϊόντα καθημερινής χρήσης του μέλλοντος

    powerpills

    Ξεμείνατε από μπαταρία? Έχετε βαρεθεί να έχετε πάντα μαζί σας τον φορτιστή του κινητού σας? Έχετε μπουχτίσει με το γεγονός ότι ο φορτιστής έχει γίνει επέκταση του χεριού και του κινητού σας?

    Τότε σας έχουμε την λύση η οποία στο μέλλον θα λύσει πολλά (αν όχι όλα) από τα παραπάνω προβλήματα. Νέοι σχεδιαστές έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες σχεδιασμού νέων λύσεων οι οποίες θα μας βοηθήσουν να έχουμε πάντα φορτισμένο το κινητό μας χωρίς να χρειάζεται να έχουμε πάντα μαζί μας ένα power bank και να είμαστε με τον φόβο να μην σβήσει από μπαταρία η συσκευή μας. Η νέα αυτή λύση μπορεί να σας δώσει την δυνατότητα φόρτισης για 2, 4 ή 6 ώρες. Στην ουσία οι αριθμοί αυτοί δεν αντιστοιχούν στις ώρες φόρτισης αλλά στην προβλεπόμενη χρήση του κινητού σε περίπτωση που φορτίσουμε το κινητό μας χρησιμοποιώντας κάποια από αυτές τις ‘συσκευές’ (θα έλεγε κανείς) οι οποίες απεικονίζονται στην παραπάνω εικόνα.

    Η συγκεκριμένη ιδέα προέρχεται από ένα concept με την ονομασία Mini Power. Στο συγκεκριμένο concept προβάλλονται τα λεγόμενα ‘ενεργειακά χαπάκια’ (όπως πολλοί τα χαρακτηρίζουν) τα οποία θα σας προσφέρουν τις αντίστοιχες ώρες χρήσης που αναγράφονται πάνω σε αυτά (όπως φένεται στην παραπάνω εικόνα). Θα μπορούν να αγοραστούν φθηνά από οποιοδήποτε σημείο πώλησης ηλεκτρονικών εξαρτημάτων ή ακόμα και από μηχανήματα αυτόματης πώλησης.

    Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πάρα πολλές αντίστοιχες λύσεις οι οποίες θα βοηθήσουν στον να κρατάμε το κινητό μας συνεχώς φορτισμένο, ωστόσο πολλές από αυτές δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν επιτυχής καθώς μπορούν να βλάψουν το περιβάλλον ή ακόμα και την διάρκεια ζωής της μπαταρίας μας. Επομένως, η συγκεκριμένη ιδέα θα προσπαθήσει να λύσει (μέχρι κάποιο σημείο) αυτά τα προβλήματα, αλλά θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις γνωστές μπαταρίες λιθίου καθώς επίσης και κάποια άλλα (ίσως) επιβλαβή υλικά. Για αυτό και θα πρέπει να ανακυκλώνονται κατάλληλα μετά την χρήση τους.

    Το βραβείο για το συγκεκριμένο concept απονεμήθηκε στον Tsung Chih-Hsien ο οποίος κέρδισε -άξια- μια θέση στην λίστα των Red Dot Design Awardsτο οποίο και αποτέλεσε ένα από τα πιο πρωτοποριακά concept σχεδιασμού όλων των εποχών. Ξεκινώντας από το 2005, μια κατηγορία για παρόμοια concept παρουσιάστηκε στην οποία νέεοι σχεδιαστές θα μπορούν να υποβάλλουν κάθε είδους πρωτοποριακή ιδέα που διαθέτουν. Να επισημάνουμε βέβαια πως οι ιδέες που θα διαβάσετε δεν έχουν υλοποιηθεί στην πραγματικότητα αλλά ίσως κάποια μέρα να αποτελούν στοιχεία της καθημερινότητας μας.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles