20.1 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Βίντεο της αστυνομίας δείχνει την Cellebrite συσκευή που ξεκλειδώνει iPhones σε λειτουργία

    Οι αστυνομικές αρχές της Σκοτίας κοινοποίησαν ένα βίντεο που δείχνει μια Cellebrite συσκευή σε λειτουργία και τον τρόπο που έχει πρόσβαση σε μηνύματα, φωτογραφίες και καταγραφές ενός ημερολογίου σε ένα smartphone. Η ίδια συσκευή χρησιμοποιείται και από τις αρχές της Αμερικής σε πάρα πολλές περιπτώσεις.

    Οι αστυνομικοί της χώρας θεωρούν αυτές τις συσκευές ιδανικές μια και τους επιτρέπουν γρήγορα να αναγνωρίζουν αν μια συσκευή έχει αποδείξεις για κάτι το μεμπτό ή όχι. Με αυτό τον τρόπο η συσκευή και εφόσον δεν βρεθεί κάτι μπορεί άμεσα να γυρίσει στον κάτοχο της.

    Στην περίπτωση που βρεθεί κάτι ύποπτο τότε οι συσκευές αυτές παραμένουν στις αρχές με την Cellebrite συσκευή να μπορεί να δημιουργήσει ένα αντίγραφο σχεδόν από όλα τα δεδομένα ενός smartphone.

    H συσκευή αυτή θεωρείται πως χρησιμοποιήθηκε και από το FBI για να ξεκλειδωθούν τα iPhones στην San Bernardino υπόθεση την στιγμή που η Apple αρνήθηκε να κάνει μια τέτοια ενέργεια.

    Οι Cellebrite συσκευές έχουν χρησιμοποιηθεί επίσης και σε Apple Stores έτσι ώστε να μεταφέρουν και δεδομένα επικοινωνίας και άλλα από Android συσκευές σε αγοραστές νέων iPhones. H Apple φέρεται να σταμάτησε την χρήση τους όμως από την υπόθεση του San Bernardion και έπειτα.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles