17.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Αυτό το περίεργο πρωτότυπο iPhone εξετάστηκε από την Apple για κυκλοφορία!

    Πριν η Apple ανακοινώσει επίσημα το iPhone το 2007, η εταιρεία ανέπτυξε κρυφά πολλά πρωτότυπα – και μερικά από αυτά είχαν πολύ διαφορετικό σχεδιασμό από αυτό που γνωρίζουμε ως iPhone σήμερα. Ωστόσο, ένα άλλο πρωτότυπο iPhone αποκαλύφθηκε τώρα με έναν πραγματικά συναρπαστικό σχεδιασμό, καθώς διαθέτει έναν τροχό κλικ για iPod που μετατρέπεται σε αριθμητικό πληκτρολόγιο.

    Το πρωτότυπο αποκαλύφθηκε από τον Tony Fadell (μέσω TechCrunch), ο οποίος ήταν κυρίως υπεύθυνος για την ανάπτυξη του iPod στην Apple τη δεκαετία του 2000. Καθώς ο Fadell κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα νέο βιβλίο που ονομάζεται Build, τώρα μοιράζεται λεπτομέρειες σχετικά με το χρόνο που εργαζόταν στην Apple και σε άλλες εταιρείες τεχνολογίας.

    Η ιστορία πίσω από την ανάπτυξη του πρώτου iPhone έχει ήδη ειπωθεί από πολλούς ανθρώπους. Μετά την αποτυχία της συνεργασίας της Apple με τη Motorola για την τοποθέτηση του iTunes στο ROKR E1, ο Steve Jobs και άλλοι μηχανικοί της Apple ήταν πεπεισμένοι ότι έπρεπε να αναπτύξουν το δικό τους smartphone.

    Ωστόσο, πριν από το 2007, η Apple δεν είχε άλλη φορητή συσκευή εκτός από το iPod, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως εννοιολογική βάση για το smartphone της Apple. Καθώς η εταιρεία διερεύνησε την ιδέα να τοποθετήσει απλώς ένα τηλέφωνο μέσα σε ένα iPod, δημιουργήθηκε ένα περίεργο πρωτότυπο με έναν τροχό κλικ που μετατράπηκε σε αριθμητικό πληκτρολόγιο.

    Σύμφωνα με τον Fadell, το πρωτότυπο κατασκευάστηκε από τρίτο κατασκευαστή στα πρώτα στάδια ανάπτυξης του «iPod Phone». Χάρη σε ένα περιστρεφόμενο μηχανισμό, οι χρήστες μπορούσαν να αλλάξουν γρήγορα το κάτω μέρος του iPod για να το χρησιμοποιήσουν ως τηλέφωνο. Το πρωτότυπο είχε επίσης ενσωματωμένη κάμερα και τα χρώματα ήταν ήδη αρκετά παρόμοια με τα επίσημα που επιλέχθηκαν για το πρώτο iPhone.

    Είναι ενδιαφέρον ότι ο Fadell λέει ότι ο Steve Jobs ήταν αυτός που ενθάρρυνε έντονα την ομάδα να δημιουργήσει ένα iPod με τηλέφωνο αντί για μια εντελώς νέα συσκευή. Αυτό συνέβη επειδή, δεδομένου ότι ο σχεδιασμός του iPod είχε γίνει τόσο εμβληματικός με το Click Wheel, ο Jobs πίστευε ότι το smartphone της Apple θα έπρεπε να το έχει επίσης.

    “[Jobs] had very clear views on things — until they weren’t clear,” he says. “Or it became very clear that they wouldn’t work. He pushed us very hard on making the iPod Plus Phone work. We worked weeks and weeks to figure out how to do input with the click wheel. We couldn’t get it, and after the whole team was convinced we couldn’t do it, he was like, ‘keep trying!’ At some point we all said, ‘no, it isn’t going to work.’”

    Αν και ο πρώην αντιπρόεδρος του τμήματος iPod πίστευε ότι αυτή ήταν μια καλή ιδέα στην αρχή, συμφωνεί ότι η εμπειρία χρήσης ενός τηλεφώνου με έναν τροχό κλικ δεν ήταν καλή. Αυτό οδήγησε τους μηχανικούς και τους σχεδιαστές της Apple να επανεξετάσουν πλήρως το έργο, αυτή τη φορά με μια μεγάλη οθόνη αφής, σχεδόν καθόλου φυσικά κουμπιά και ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Mac OS X. Το υπόλοιπο αυτής της ιστορίας το γνωρίζουμε ήδη.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.