24.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Αποφύγετε θολές selfies και ‘κουνημένες’ φωτό

    shutter1_560x560

    Οι selfies έχουν απασχολήσει πολύ κόσμο τον τελευταίο καιρό και αυτό θα έλεγε κανείς ότι οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στην τεχνολογία των κινητών, όπου αν και τοποθέτησαν μια κάμερα στην μπροστινή όψη του κινητού για βίντεο-κλήσεις, οι χρήστες (οι περισσότεροι τουλάχιστον) χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη κάμερα για να βγάζουν φωτογραφίες. Υπάρχουν βέβαια και οι χρήστες βγάζουν ελάχιστες φωτογραφίες selfies και πάντα για συγκεκριμένους σκοπούς, όπου απαιτείται σοβαρή φωτογραφία (όπως για παράδειγμα είναι η υπηρεσία Linkedin όπου ο χρήστης θα πρέπει να έχει μια αξιοπρεπή φωτογραφία προφίλ).

    Πλέον, ήρθε μια νέα συσκευή όπου οι λάτρεις των selfies θα λατρέψουν, καθώς θα τους δώσει την δυνατότητα να κάνουν μία λήψη φωτογραφίας του εαυτού τους από μικρή απόσταση, χρησιμοποιώντας ένα Bluetooth Remote Shutter (ασύρματη συσκευή για λήψη φωτογραφιών) από την Casetify έναντι $35.

    Η συγκεκριμένη συσκευή είναι αρκετά βολική καθώς είναι πολύ μικρή και μπορεί άνετα να αποθηκευτεί οπουδήποτε. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί -εκτός από συσκευή για την λήψη selfie- και για την λήψη φωτογραφιών από μακρινή απόσταση, καθώς επίσης και για την αποφυγή μια κουνημένης λήψης λόγω χαμηλού φωτισμού. Παράλληλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την έναρξη καταγραφής βίντεο (και αντίστοιχα για την διακοπή καταγραφής).

    Η συσκευή κάνει όλα όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της Casetify. Η συσκευή λειτουργεί με μία μικρή μπαταρία λιθίου, ενώ εκτός από την υποστήριξη στην λήψη φωτογραφιών, μπορεί αντίστοιχα να χρησιμοποιηθεί και για την αυξομείωση της έντασης της συσκευής σας. Αυτό που χρειάζεται μόνο να κάνετε είναι να κάνετε το Bluetooth Remote Shutter pair με την συσκευή σας, μέσω Bluetooth.

    Η χρησιμοποίηση τέτοιων συσκευών δεν αποτελεί νέα τεχνολογία, καθώς στο παρελθόν έχουμε δει και άλλες παρόμοιες συσκευές. Παρ’ όλα αυτά βέβαια, η συγκεκριμένη συσκευή μας έκανε περισσότερο εντύπωση, καθώς είναι πολύ μικρή, εύκολη στην φορητότητα (μπορούμε να την τοποθετήσουμε και στα κλειδιά μας), καθώς επίσης και εύκολη στη χρήση της. Με το που γίνει η σύνδεση μεταξύ του κινητούς σας και της Bluetooth συσκευής, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε το Bluetooth Remote Shutter και να ξεκινήσετε την λήψη φωτογραφιών.

    Το μόνο αρνητικό το οποίο εντοπίσαμε, είναι πως το Bluetooth Remote Shutter δεν μπορεί να μπαίνει από μόνο του σε Sleep Mode, με αποτέλεσμα να καταναλώνει πιο γρήγορα την μπαταρία σε περίπτωση που το αφήσουμε ανοιχτό. Αντίστοιχα, έχουμε δει αρκετές παρόμοιες συσκευές όπου έχουν την συγκεκριμένη λειτουργία για την αυτόματη απενεργοποίηση της συσκευής σε περίπτωση μη χρήσης μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Σίγουρα. θα αποτελέσει ένα μόνιμο gadget για τους λάτρεις της φωτογραφίας -και όχι μόνο.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles