20.1 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Απελευθέρωση αποθηκευτικού χώρου με τη χρήση Google Photos

    Google-Photos-Storage-Full-ad-image-001

    Πριν από μερικές ημέρες σας ενημερώσαμε για τη νέα αναβάθμιση της εφαρμογής Google Photos, η οποία έφερε νέες συντομεύσεις μέσω του 3D Touch στην αρχική οθόνη, ενώ παράλληλα παρουσίασε ένα νέο χαρακτηριστικό για την παραμετροποίηση του αποθηκευτικού χώρου της συσκευής σας. Την επόμενη ημέρα η Google δημοσίευσε ένα βίντεο, το οποίο κατά κάποιο κατέκρινε το μικρό αποθηκευτικό χώρο των 16GB για τα iPhone, όπου οι χρήστες τους δεν έχουν πλέον αρκετό χώρο για ν’ αποθηκεύσουν τις φωτογραφίες και τα βίντεό τους στο iPhone, από τη στιγμή που θα γεμίσει η μνήμη της συσκευής.

    Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Google:

    “Because life shouldn’t stop when your phone storage does. Free up space with Google Photos and never run out of storage again.”

    Κι όμως, καλά καταλάβατε. H Google έδειξε ένα iPhone στη δική της διαφήμιση.

    Όπως θα παρατηρήσετε και στο βίντεο, η Google σας υπόσχεται πως δε θα ξεμείνετε ξανά από αποθηκευτικό χώρο με της χρήση της εφαρμογής.

    Σε αντίθεση με την Apple που δίνει το ελάχιστο των 5GB για το iCloud ώστε να κρατήσετε κάποιο back up των φωτογραφιών σας και των βίντεο, η εφαρμογή Google Photos σας παρέχει απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο για τα διάφορα media σε περίπτωση που αυτά που ανεβάζετε δεν έχουν γίνει λήψη με κάμερα πάνω από 12MP και είναι κάτω από τα 1080p, αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση, αυτά θα καταλαμβάνουν χώρο στο προσωπικό σας cloud λογαριασμό στην Google.

    Google-Photos-1.13-for-iOS-iPhone-screenshot-002

     

    Για να κάνετε την κατάλληλη ρύθμιση ακολουθείτε τα Settings → Manage Device Storage → Free Up Space το οποίο θ’ αφαιρέσει τις original φωτογραφίες από τη συσκευή σας και θα κρατήσει κάποιο back up στην εφαρμογή Google Photos.

    Σε αντίθεση με το iCloud Photo Library το οποίο κρατάει τις original φωτογραφίες στην αρχική τους μορφή κι ανάλυση, το Google Photos τις συμπιέζει ώστε να μπορεί να τις κάνει upload με μεγαλύτερες ταχύτητες. Επομένως, το μοναδικό πρόβλημα που θα έχετε αν ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας σε συμπιεσμένη μορφή και σβήσετε τις original, τότε δε θα μπορέσετε να επαναφέρετε τις αρχικές σας φωτογραφίες. Επομένως προσοχή με τη χρήση του Google Photos.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles