24.4 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Ανοιχτές εφαρμογές και μπαταρία – Ο μύθος και η αλήθεια

    the-little-things-ios-anoixtes-efarmoges-kai-mpataria

    Είναι σχεδόν αστικός μύθος πια και κρατά χρόνια. Ο μύθος λέει πως όσες περισσότερες οι εφαρμογές που δεν έχεις κλείσει τελείως, άρα εμφανίζονται στο App Switcher όταν πατάς δυο φορές το home button σε συσκευές iOS, τόσο πιο γρήγορα τελειώνει η μπαταρία της συσκευής σου.

    Η θεωρία αυτή, πολύ απλά, δεν ισχύει. Ο Craig Federighi της Apple, που είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη του iOS, μεταξύ άλλων, είναι κατηγορηματικός. Όσες εφαρμογές δεν είναι ενεργές στο παρασκήνιο, άρα όσες δεν χρησιμοποιείτε ανά πάσα στιγμή, δεν καταναλώνουν ενέργεια.

    Η απάντηση του κατηγορηματική ήρθε να ικανοποιήσει έναν φίλο της Apple που είχε ρωτήσει τον Tim Cook μέσω email  αν κλείνει συχνά τις εφαρμογές του στην iOS συσκευή του και αν αυτό έχει επίπτωση στην μπαταρία.

    email-reply

    Τότε γιατί ζει τόσα χρόνια αυτός ο μύθος; Η απάντηση είναι απλή. Κάποιες εφαρμογές, ακόμη και αν τις έχετε “κλείσει”, εξακολουθούν να ανανεώνουν κατά περιόδους τα δεδομένα τους στο παρασκήνιο. Ακόμη περισσότερες στέλνουν ειδοποιήσεις με πρώτη ευκαιρία. Τίποτα από αυτά όμως δεν γίνεται τυχαία, αφού την πρώτη φορά που τρέχετε μια εφαρμογή ζητά ρητή άδεια για καθεμιά από αυτές τις λειτουργίες ξεχωριστά. Αν δεν δώσετε άδεια, ή αν την αναστείλετε μέσα από την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” τότε παύουν να εκτελούνται και να επιβαρύνουν την μπαταρία.

    Αν λοιπόν έχεις τέτοια άγχη, σίγουρα πρέπει να αφήσεις τους μύθους στην άκρη και να κοιτάξεις αλλού. Η Apple έχει κάνει πολύ εύκολη υπόθεση τη ρύθμιση τέτοιων επιλογών και μάλιστα για κάθε εφαρμογή ξεχωριστά.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles