20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Αλλαγή ρυθμίσεων γνωστοποιήσεων στο iPhone | Οδηγίες

    Στις «Ρυθμίσεις» , επιλέξτε ποιες εφαρμογές μπορούν να στέλνουν γνωστοποιήσεις, αλλάξτε τον ήχο ειδοποίησης, διαμορφώστε ειδοποιήσεις βάσει τοποθεσίας, επιτρέψτε κυβερνητικές γνωστοποιήσεις και πολλά άλλα.

    Αλλαγή ρυθμίσεων γνωστοποιήσεων

    Οι περισσότερες ρυθμίσεις γνωστοποιήσεων μπορούν να προσαρμοστούν για κάθε εφαρμογή. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε γνωστοποιήσεις εφαρμογής, να ρυθμίσετε τις γνωστοποιήσεις να αναπαράγουν ήχο, να επιλέξετε πώς και πού θέλετε να εμφανίζονται γνωστοποιήσεις κάθε εφαρμογής όταν η συσκευή σας είναι ξεκλείδωτη, και πολλά άλλα.

    1. Μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις»  > «Γνωστοποιήσεις».
    2. Επιλογή του τρόπου εμφάνισης των γνωστοποιήσεων στην οθόνη κλειδώματος:
      • Προβολή μόνο του αριθμού γνωστοποιήσεων: Αγγίξτε «Πλήθος».
      • Προβολή των γνωστοποιήσεων ομαδοποιημένων σε στοίβες κατά εφαρμογή: Αγγίξτε «Στοίβα».
      • Προβολή των γνωστοποιήσεων σε λίστα: Αγγίξτε «Λίστα».Κατά την άφιξη γνωστοποιήσεων, μπορείτε να αλλάξετε τη διάταξη κάνοντας σύγκλιση των δαχτύλων στις γνωστοποιήσεις στην οθόνη κλειδώματος.
    3. Για να προγραμματίσετε μια σύνοψη γνωστοποιήσεων, αγγίξτε «Προγραμματισμένη σύνοψη» και ενεργοποιήστε την «Προγραμματισμένη σύνοψη».Επιλέξτε τις εφαρμογές από τις οποίες θέλετε να λαμβάνετε γνωστοποιήσεις στη σύνοψη, καθορίστε μια ώρα για την παράδοση της σύνοψης και μετά αγγίξτε το κουμπί «Πίσω» πάνω αριστερά.
    4. Για να επιλέξετε πότε θέλετε να εμφανίζονται οι προεπισκοπήσεις γνωστοποιήσεων, αγγίξτε «Εμφάνιση προεπισκοπήσεων», επιλέξτε μια ρύθμιση –Πάντα, Όταν είναι ξεκλείδωτο, ή Ποτέ– και μετά αγγίξτε το κουμπί «Πίσω» πάνω αριστερά.Οι προεπισκοπήσεις μπορεί να περιλαμβάνουν πράγματα όπως κείμενο (από τα Μηνύματα και το Mail) και λεπτομέρειες προσκλήσεων (από το Ημερολόγιο). Μπορείτε να παρακάμψετε αυτήν τη ρύθμιση για μεμονωμένες εφαρμογές.
    5. Αγγίξτε μια εφαρμογή στο τμήμα «Στιλ γνωστοποιήσεων» και μετά ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τη ρύθμιση «Επιτρέπονται γνωστοποιήσεις».Αν ενεργοποιήσετε την επιλογή «Επιτρέπονται γνωστοποιήσεις», επιλέξτε πότε θέλετε να παραδίδονται οι γνωστοποιήσεις –αμέσως ή στην προγραμματισμένη σύνοψη γνωστοποιήσεων– και ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τις Χρονοευαίσθητες γνωστοποιήσεις.Για πολλές εφαρμογές, μπορείτε επίσης να ορίσετε ένα στιλ μπάνερ γνωστοποίησης και να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τους ήχους και τις ταμπέλες.
    6. Αγγίξτε «Ομάδες γνωστ/σεων» και μετά επιλέξτε πώς θέλετε να ομαδοποιούνται οι γνωστοποιήσεις:
      • Αυτόματα: Οι γνωστοποιήσεις από την εφαρμογή ομαδοποιούνται σύμφωνα με τα οργανωτικά κριτήρια εντός της εφαρμογής, για παράδειγμα κατά θέμα ή συνομιλία.
      • Κατά εφαρμογή: Όλες οι γνωστοποιήσεις από την εφαρμογή ομαδοποιούνται από κοινού.
      • Όχι: Απενεργοποίηση ομαδοποίησης:

    Για απενεργοποίηση γνωστοποιήσεων επιλεκτικά για εφαρμογές, μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις» > «Γνωστοποιήσεις» > «Προτάσεις Siri» και απενεργοποιήστε οποιαδήποτε εφαρμογή.

    Όταν χρησιμοποιείτε τη Συγκέντρωση, θα καθυστερεί η παράδοση των γνωστοποιήσεων στο iPhone για αποφυγή περισπασμών. Μπορείτε να προγραμματίσετε μια ώρα για να λαμβάνετε μια σύνοψη των μη αναγνωσμένων γνωστοποιήσεων.

    «Πλήθος»
    «Στοίβα»
    «Λίστα»

    Διαμόρφωση ή απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων βάσει τοποθεσίας

    Κάποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν την τοποθεσία σας για να σας στέλνουν σχετικές ειδοποιήσεις ανάλογα με το πού βρίσκεστε. Για παράδειγμα, μπορεί να λάβετε μια υπενθύμιση για να καλέσετε κάποιο άτομο όταν φτάσετε σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία ή όταν ξεκινήσετε για την επόμενη τοποθεσία σας.

    Αν δεν θέλετε να βλέπετε αυτούς τους τύπους γνωστοποιήσεων, μπορείτε να τους απενεργοποιήσετε.

    1. Μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις»  > «Απόρρητο και ασφάλεια» > «Υπηρεσίες τοποθεσίας».
    2. Ενεργοποιήστε τις «Υπηρεσίες τοποθεσίας».
    3. Αγγίξτε μια εφαρμογή (αν εμφανίζονται εφαρμογές στη λίστα) και μετά επιλέξτε αν επιθυμείτε να κοινοποιείται η τοποθεσία σας κατά τη χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής.

    Λήψη κυβερνητικών ειδοποιήσεων

    Σε κάποιες χώρες ή περιοχές, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις στη λίστα «Ειδοποιήσεις κυβέρνησης». Για παράδειγμα, σε iPhone στις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορείτε να λαμβάνετε Εθνικές ειδοποιήσεις και έχετε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις επιλογές AMBER, «Δημόσια ασφάλεια» και «Επείγουσες ειδοποιήσεις» (που περιλαμβάνουν «Σοβαρές» ειδοποιήσεις και ειδοποιήσεις «Εξαιρετικά άμεσου κινδύνου») (είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή). Σε iPhone στην Ιαπωνία, μπορείτε να λαμβάνετε επείγουσες ειδοποιήσεις σεισμών από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας.

    1. Μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις»  > «Γνωστοποιήσεις».
    2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα «Ειδοποιήσεις κυβέρνησης» και μετά ενεργοποιήστε αυτές που θέλετε.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.