20.6 C
Athens
Tuesday, May 7, 2024
More

    Ακόμη και οι Facebook υπάλληλοι ονομάζουν την κριτική στην Apple ως μια υποκρισία

    Η Facebook έχει ασκήσει έντονη κριτική στην Apple μετά την απόφαση της δεύτερης να δώσει την δυνατότητα στους χρήστες να απενεργοποιήσουν την καταγραφή τους στην εφαρμογή της Facebook. Πάρα αυτά ακόμη και εργαζόμενοι στην Facebook δεν φαίνεται να συμφωνούν με τις αποφάσεις της εταιρείας τους μιας τονίζουν πως η επίθεση που γίνεται στην Apple είναι περισσότερο μια υποκριτική στάση παρά κάτι άλλο.

    Την περασμένη εβδομάδα η Facebook επιτέθηκε στην Apple με μια διαφημιστική καμπάνια σε εφημερίδες κατηγορώντας την πως κάνει κακό σε μικρές επιχειρήσεις με τα νέα χαρακτηριστικά ιδιωτικότητας της iOS 14 που δίνουν την δυνατότητα στους χρήστες να επιλέξουν να μην καταγράφονται τα δεδομένα τους από εφαρμογές.

    Φυσικά η Facebook δεν ήταν ευχαριστημένη με αυτή την εξέλιξη μιας και η βασική πηγή εσόδων έρχεται από διαφημίσεις που βασίζονται στα δεδομένα των χρηστών που συλλέγει. Σύμφωνα με το BuzzFeed News η Facebook ξεκίνησε μια σειρά από συναντήσεις με τους εργαζομένους της για να συζητήσουν για τους νέους κανόνες στο App Store και πως αυτοί θα επηρεάσουν την δουλειά τους.

    Το BuzzFeed News είχε πρόσβαση σε εσωτερικά σχόλια και ηχητικά από μια παρουσίαση στους Facebook εργαζομένους στην οποία αρκετοί δεν συμφώνησαν με την επίθεση στην Apple. Ένας εργαζόμενος τόνισε πως η Facebook χρησιμοποιεί τις μικρές επιχειρήσεις ως ασπίδα για να δικαιολογήσει τις δικές της κακές πρακτικές.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.