Έντονο το κατηγορητήριο στην Apple για το “Flexgate” των MacBook Pro

0
2188

Μια δικηγορική εταιρεία κατηγορεί την Apple πως πιέζει τους καταναλωτές της να επισκευάσουν προβληματικές οθόνες των 15 ιντσών MacBook Pro που λανσαρίστηκαν το 2016 παρά το γεγονός πως το πρόβλημα έχει να κάνει με κατασκευαστικό λάθος. Μάλιστα το πρόβλημα αυτό μιας και είναι ιδιαίτερα συχνό έχει και ονομασία: Flexgate.

H δικηγορική εταιρεία με την ονομασία Parris Law Firm ελπίζει πως θα πιέσει την Apple έτσι ώστε να προχωρήσει στην επισκευή όλων των προβληματικών αυτών MacBook Pros καθώς και να κάνει επιστροφή χρημάτων σε όσους το διόρθωσαν με κόστος.

Σύμφωνα με το iFixit κάθε 2016 MacBook Pro έχει μια πολύ ευαίσθητη κορδέλα καλωδίων που συνδέουν την οθόνη με την πλακέτα ελέγχου της στο βασικό σασί του μηχανήματος. Ανοίγοντας και κλείνοντας την με την πάροδο του χρόνο αυτή η κορδέλα ξεκινάει να ξεφτίζει και ως αποτέλεσμα η οθόνη ξεκινάει να έχει προβλήματα με το πρώτο να είναι εμφανές στην παρακάτω εικόνα. Το πρόβλημα φυσικά συνεχίζεται μέχρι η οθόνη να σταματήσει να λειτουργεί ολοκληρωτικά.

If your MacBook Pro has this “stage light” effect it’s probably about to fail.

Η Apple παραδέχτηκε πως τα 13 ιντσών MacBook Pro που κυκλοφόρησε πίσω το 2016 είχαν αυτό το κατασκευαστικό λάθος και έτσι δημιούργησε ένα πρόγραμμα δωρεάν επιδιόρθωσης τους.

Η 15 ιντσών έκδοση όμως δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το πρόγραμμα μιας και η Apple δεν αναγνωρίζει αυτό το θέμα στα μοντέλα αυτά….

Οι δικηγόροι της εταιρείας αναφέρουν στο κατηγορητήριο:

“Τα 13 ιντσών και 15 ιντσών MacBook Pros όλα έχουν το ίδιο κατασκευαστικό λάθος. Πάρα αυτή η Apple συμπεριέλαβε τα λιγότερα ακριβά μοντέλα της στο πρόγραμμα της για δωρεάν επισκευή.”