18.5 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρία της Apple για app stores τρίτων και χαμηλότερες χρεώσεις του App Store που ζήτησε η Ιαπωνία

    Η Apple αντεπιτέθηκε σήμερα έντονα σε μια έκθεση της ιαπωνικής κυβέρνησης αναφέρει η Japan Times.

    Η έκθεση της ιαπωνικής κυβέρνησης εξέφρασε ανησυχία σχετικά με τον έλεγχο της Apple και της Google στην αγορά λειτουργικού συστήματος των smartphones, ιδίως όσον αφορά τις προ εγκατεστημένες εφαρμογές του προγράμματος περιήγησης, και προειδοποίησε ότι οι πολιτικές τους μπορούν να βλάψουν τους παρόχους εφαρμογών και τις επιχειρήσεις. Πρότεινε τη θέσπιση νέων κανόνων που θα απαγορεύουν στις εταιρείες να περιορίζουν την ικανότητα των χρηστών να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους, με το πρόσθετο πλεονέκτημα της ενίσχυσης του ανταγωνισμού στην αγορά.

    Η αναφορά αμφισβήτησε επίσης την προμήθεια 15 έως 30 τοις εκατό που πρέπει να πληρώσουν οι προγραμματιστές στην Apple για εφαρμογές και αγορές εντός εφαρμογής και το γεγονός ότι μπορούν να διανέμουν τις δουλειές τους μόνο μέσω του App Store της Apple. Ως αποτέλεσμα, ζήτησε από τους παρόχους λειτουργικού συστήματος να επιτρέπουν στους χρήστες να μπορούν να χρησιμοποιούν καταστήματα εφαρμογών τρίτων και οι εταιρείες να αποκαλύπτουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα συστήματά τους.

    Η Apple ανέφερε σε δήλωσή της «Διαφωνούμε έντονα αλλά με σεβασμό με ορισμένα συμπεράσματα» στην έκθεση της ιαπωνικής κυβέρνησης και ότι αντιμετωπίζει «έντονο ανταγωνισμό σε κάθε τομέα». Η Apple πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να «συνεργάζεται εποικοδομητικά με την ιαπωνική κυβέρνηση».

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.