18.2 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Όριο χρήσης 60 λεπτών για τους ανήλικους χρήστες του TikTok

    Το TikTok βάζει νέο 60λεπτο χρονικό όριο την ημέρα, για τους χρήστες κάτω των 18 ετών, με την αλλαγή να έρχεται στους λογαριασμούς μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

    Αφότου συμβουλεύτηκαν ακαδημαϊκούς και ερευνητές του Digital Wellness Lab από το Boston Children’s Hospital κατέληξαν στο όριο των 60 λεπτών χρήσης την ημέρα για όλους τους ανήλικους χρήστες. Όλοι οι λογαριασμοί που ανήκουν σε χρήστες κάτω των 18 ετών θα μπουν αυτόματα σε αυτό το όριο των 60 λεπτών, αλλά προφανώς θα υπάρχει η δυνατότητα να απενεργοποιηθεί ο περιορισμός και να τεθούν άλλα όρια από τους γονείς.

    Για παράδειγμα, ακόμα και αν οι γονείς απενεργοποιήσουν το όριο των 60 λεπτών, οι ανήλικοι χρήστες του TikTok θα λαμβάνουν ειδοποίηση όταν φτάσουν στα 100 λεπτά. Ακόμη, οι γονείς θα πρέπει να δηλώνουν συγκεκριμένο passcode που θα επεκτείνει το όριο χρήσης κατά 30 λεπτά κάθε φορά. 

    Συγκεκριμένα, εάν ο χρήστης αφαιρέσει το χρονικό περιθώριο των 60 λεπτών που έχει θέσει αυτόματα η εφαρμογή και συνεχίζει να τη χρησιμοποιεί για περισσότερα από 100 λεπτά, τότε το TikTok θα του ζητήσει να θέσει το δικό του χρονικό περιθώριο, με βάση τις επιθυμίες του.

    Εάν οι γονείς θέλουν να επιβλέπουν τη χρήση του ανήλικου τέκνου τους, υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία «Σύνδεσης οικογένειας», αρκεί φυσικά να έχουν και οι ίδιοι εγκατεστημένη την εφαρμογή του TikTok.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.