21.8 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Άστεγός μαθαίνει προγραμματισμό και ανεβάζει την δική του εφαρμογή για iOS και Android

    Screen Shot 2013-12-11 at 1.43.44 AM

    To καλοκαίρι που μας πέρασε ο software programmer Patrick McConlogue έκανε μια πρόταση σε ένα φτωχό άνθρωπο που το είχε γυρίσει στην επαιτεία για τα προς το ζην. Είπε λοιπόν στον άστεγο πως είτε θα του έδινε στο χέρι $100 ή θα του μάθαινε προγραμματισμό.

    Το όνομα του άστεγου ήταν Leo Grand και σύμφωνα με το Hubspot ο Leo όχι μόνο δέχτηκε να μάθει προγραμματισμό αλλά πλέον έχει και την δική του εφαρμογή προς πώληση τόσο σε App Store όσο και Google Play.

    H ζωή του Leo δεν ήταν ποτέ στρωμένη με ροδοπέταλα. Δούλευε για καιρό στην MetLife αλλά το 2011 είδε την πόρτα της εξόδου. Εν συνεχεία έμεινε άστεγος γιατί πλέον δεν μπορούσε να πληρώσει το ενοίκιο του. Έχει συλληφθεί από την αστυνομία ενώ όσο καιρό μάθαινε προγραμματισμό σε ένα Chromebook που του είχε δώσει ο McConlogue κάποιος του το έκλεψε. Ευτυχώς ένα στέλεχος της Google του το αντικατέστησε άμεσα ενώ τον υποστήριξαν και υποστηρίζουν οι χιλιάδες οπαδοί του στο Facebook.

    Σήμερα η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και ονομάζεται Trees for Cars. Με θέμα το συνεπιβατισμό και την μείωση του CO2 η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και στο Ελληνικό Αpp Store στην τιμή των 0,89 € εδώ

    Επίσης στο Trees for Cars  web site μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες τόσο για την εφαρμογή όσο και άλλα καλούδια ενώ μπορείτε να αγοράσετε μια σειρά από πράγματα για να βοηθήσετε τον Leo.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles