19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Το Safari αποκαλύπτει όλα τα usernames και κωδικούς σας σε απλό κείμενο

    safari_loophole_03-640x490

    Οι άνθρωποι πίσω από τα Kaspersky Labs’ ανακάλυψαν πρόσφατα ένα Easter Egg που βρίσκεται στον πλοηγό της Apple, Safari, και σύμφωνα με το οποίο τα usernames και οι κωδικοί των χρηστών μπορούν πολύ εύκολα να αποκαλυφτούν σε απλό μάλιστα κείμενο.

    To πρόβλημα έχει να κάνει με την δυνατότητα του Safari να ανοίγει όλα τα παράθυρα της τελευταίας χρήσης του εκάστοτε χρήστη που εν μέρη βοηθάει τους χρήστες πολύ εύκολα να πλοηγηθούν σε προηγούμενες συνεδρίες τους.

    Η Kaspersky λοιπόν με βάση το παραπάνω ανακάλυψε το κείμενο που δημιουργεί το Safari για να αποθηκεύσει όλους τους κωδικούς και τα ονόματα χρηστών. Το συγκεκριμένο αρχείο είναι κρυφό αλλά δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το βρει κάποιος αν ξέρει που ακριβώς να ψάξει.

    Συγκεκριμένα αναφέρουν:

    “You can just imagine what would happen if cybercriminals or a malicious program got access to the LastSession.plist file on a system where the user logs in to Facebook, Twitter, LinkedIn or their online bank account.

    As far as we are concerned, storing unencrypted confidential information with unrestricted access is a major security flaw that gives malicious users the opportunity to steal user data with a minimum of effort.”

    Τα μόνα ευχάριστα νέα είναι πως φαίνεται να επηρεάζεται μόνο το  OSX 10.8.5 που τρέχει το Safari 6.0.5 (8536.30.1) και το OSX10.7.5 με το Safari 6.0.5 (7536.30.1).

    Η Kaspersky έχει ενημερώσει την Apple.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles