20.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Το iSperm για το iPad θέλει να σας βοηθήσει να κάνετε ένα μωρό

    ipad-sperm_1024-640x461

    Από την πρόληψη καρδιακών νοσημάτων στην βοήθεια ανθρώπων με άνοια έχουμε συνηθίσει πλέον στην ιδέα πως η Apple συσκευές μπορούν να έχουν ένα σημαντικό ρόλο σε αυτό που ονομάζεται πλέον παγκοσμίως mobile health drive.

    Υπάρχει όμως μια ιατρική εφαρμογή που ίσως πιστεύατε πως δεν θα βλέπατε στο iPad – μια που υπόσχεται να βοηθήσει ζευγάρια ως προς την τεκνοποίηση.

    Η Ταϊβανέζικη start up λοιπόν Aidmics έχει στόχο να μπει δυναμικά και πρωτότυπα στην παγκόσμια αγορά γονιμότητας και όχι άδικα μιας και αυτή αγγίζει τα $40 δις. Αυτό το κάνουν χρησιμοποιώντας ένα iPad συμβατό μικροσκόπιο και μια συγκεκριμένη εφαρμογή για το iPad που μπορούν συνδυαστικά να εντοπίσουν πόσο δραστήριο είναι το σπέρμα ενός άνδρα.

    Η ζωή του iSperm ξεκίνησε ως ένας σχεδιασμός για να βοηθήσει φάρμες ζώων και ιδιοκτήτες αυτών, αλλά η εταιρεία από πολύ νωρίς ζήτησε μια FDA έγκριση για χρησιμοποίηση από άνδρες.

    Το μικροσκόπιο όταν γίνει διαθέσιμο θα στοιχίζει μεταξύ $100 και $200. Η εφαρμογή θα μπορεί άμεσα να υπολογίζει διάφορες τιμές για μετρήσεις γονιμότητας μαζί με οπτική απεικόνιση της κινητικότητας του σπέρματος.

    Οι δημιουργοί της λύσεις πιστεύουν πως ο πρωτότυπος αυτό συνδυασμός θα βοηθήσει στην τεκνοποίηση αυξάνοντας τις πιθανότητες ενός ζευγαριού κατά 20%.

    Για να κάνουμε και μια παράφραση του Steve Jobs: “Θέλετε να κάνετε ένα παιδί; Έχουμε μια εφαρμογή για αυτό”

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles