11.3 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Το Google Photos αποκτάει μερικά φανταστικά χαρακτηριστικά

    Google-Photos-sharing-780x526

    Μια από τις μεγαλύτερες ανακοινώσεις από το Google I/O συνέδριο που πραγματοποιήθηκε χθες είχε να κάνει με το Google Photos και τα νέα χαρακτηριστικά αυτού όπως οι νέες δυνατότητες διαμερισμού, τα Photo Books που μπορεί κάποιος να δημιουργήσει με μερικά taps, ο έξυπνος τρόπος επεξεργασίας φωτογραφιών και η ενσωμάτωση των Google φακών.

    Το Google Photos αυτή την στιγμή έχει πάνω από 500 εκατομμύρια χρήστες στις iOS και Android πλατφόρμες και η Google θα προσπαθήσει να γίνει η βασική υπηρεσία backup φωτογραφιών και διαμερισμού για εσάς.

    Ας δούμε πως ελπίζει η εταιρεία ότι κάτι τέτοιο θα γίνει εφικτό:

    Suggested Sharing 

    H Google ανέφερε πως δεν διαμεριζόμαστε τις φωτογραφίες μας αρκετά. Σύμφωνα με τους ίδιους κάνουμε λήψη κάποιων φανταστικών φωτογραφιών και εν συνεχεία τις αφήνουμε στο camera roll της συσκευής μας. Συνήθως ξεχνάμε να τις διαμεριστούμε με του φίλους και τους αγαπημένους μας.

    Το Suggested Sharing έρχεται να το αλλάξει αυτό.

    Χρησιμοποιώντας τεχνικές μηχανικής μάθησης η Google μπορεί να αναγνωρίσει πρόσωπα στις φωτογραφίες σας και να σας υποδείξει ποιες από αυτές μπορούν να διαμεριστούν με αυτά. Για παράδειγμα αν έχετε κάποιες μοναδικές λήψεις με τα παιδιά σας από τις τελευταίες διακοπές αυτόματα το σύστημα θα σας προτείνει να τις διαμεριστείτε με το έτερο ήμισυ με απλά ένα tap.

    Στο νέο Sharing tab λοιπόν πλέον θα μπορείτε να δείτε όλες τις επιλογές και υποδείξεις που έχετε για κάθε μια από τις λήψεις σας.

    Shared Libraries

    Αν θέλετε να κάνετε τον διαμερισμό σας αυτόματο τότε μπορείτε να δημιουργήσετε Shared Libraries. Πρόκειται για συλλογές φωτογραφιών που μπορείτε να στείλετε πρόσκληση σε άλλους να έχουν πρόσβαση και συμμετοχή. Αυτοί που θα δεχτούν την πρόσκληση αυτόματα θα βλέπουν όλες τις φωτογραφίες που κάνετε προσθήκη σε ένα άλμπουμ ενώ παράλληλα θα μπορούν και οι ίδιοι να προσθέσουν φωτογραφίες με την δική σας έγκριση.

    Google-Photos-sharing-780x526

    Photo Books

    Google-Photo-Books-780x457

    Αν σας αρέσουν οι φυσικές φωτογραφίες ή θέλετε να μοιραστείτε κάποιες από αυτές με κάποιον που δεν έχει μια smartphone συσκευή τότε η Google προτείνει το Photo Books.

    Το Photo Books αποτελείτε από βιβλία κατά κάποιον τρόπο με φωτογραφίες σε ψηφιακή και φυσική μορφή με μια τιμή που θα ξεκινάει από τα $9.99. H δημιουργία τους είναι απίστευτα απλή μιας και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε ένα άλμπουμ από το Google Photos ή μια σειρά φωτογραφιών σας.

    Ειδική αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης θα διαλέξουν αυτόματα τις καλύτερες φωτογραφίες για εσάς έτσι ώστε να μπορέσετε να δημιουργήσετε αυτό το βιβλίο απλά με μερικά taps από μέρους σας.

    Αργότερα το Google Photos θα μπορεί να σας προτείνει από μόνο του Photo Books για εσάς. Η υπηρεσία αυτή αρχικά θα είναι διαθέσιμη μόνο στην Αμερική αλλά αργότερα θα έρθει και στην Ευρώπη.

    Έξυπνη Επεξεργασία 

    Η Google βάζει τους αλγόριθμους μηχανική μάθησης και στον τομέα της επεξεργασίας των φωτογραφιών σας. Αυτόματα θα μπορεί να αναγνωρίζει τον θόρυβο στις φωτογραφίες σας και να τον καθαρίζει από κάποια λήψη που έχετε κάνει.

    Στο παράδειγμα που έδωσε η Google είχαμε μια λήψη με ένα αγόρι από έναν αγώνα baseball. Η λήψη ήταν πολύ καλή αλλά υπήρχε μια λεπτομέρεια μιας αλυσίδας στο προσκήνιο. Το Google Photos είχε την ικανότητα να αναγνωρίσει αυτό το αντικείμενο και εν συνεχεία να το αφαιρέσει χωρίς ο χρήστης να κάνει κάποια ενέργεια.

    Google Lens

    Το τελευταίο νέο χαρακτηριστικό ακούει στο όνομα Google Lens το οποίο θα γίνει μέρος του Google Assistant. Το Lens μπορεί να αναγνωρίσει αντικείμενα στον πραγματικό κόσμο.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles