20.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Το FBI καλεί την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο «Βαθιά ανησυχητική» καθώς οι ομάδες απορρήτου χαιρετίζουν την προηγμένη προστασία δεδομένων της Apple ως νίκη για τους χρήστες

    Η Apple ανακοίνωσε χθες ότι η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο έρχεται σε ακόμη πιο ευαίσθητους τύπους δεδομένων iCloud, συμπεριλαμβανομένων των αντιγράφων ασφαλείας συσκευών, μηνυμάτων, φωτογραφιών και άλλων, ικανοποιώντας τη μακροχρόνια ζήτηση τόσο των χρηστών όσο και των ομάδων απορρήτου που έχουν συσπειρωθεί για να λάβει η εταιρεία το σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στο απόρρητο των χρηστών.

    Η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο του iCloud, ή αυτό που η Apple αποκαλεί “Σύνθετη προστασία δεδομένων”, κρυπτογραφεί τα δεδομένα των χρηστών που είναι αποθηκευμένα στο iCloud, που σημαίνει ότι μόνο μια αξιόπιστη συσκευή μπορεί να αποκρυπτογραφήσει και να διαβάσει τα δεδομένα. Τα δεδομένα iCloud σε λογαριασμούς με Προηγμένη προστασία δεδομένων μπορούν να διαβαστούν μόνο από μια αξιόπιστη συσκευή και όχι από την Apple, τις αρχές επιβολής του νόμου ή κυβερνητικές οντότητες.

    Μετά τις ανακοινώσεις, το EFF ή Electronic Frontier Foundation, μια ομάδα που ζητούσε από καιρό την Apple να επιτρέψει την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και να λάβει περισσότερα μέτρα για τη διασφάλιση του απορρήτου των χρηστών, εξέδωσε μια δήλωση επιδοκιμάζοντας τη νέα λειτουργία και την ανανεωμένη δέσμευση της Apple να μυστικότητα.

    Επικροτούμε την Apple που ακούει τους ειδικούς, τους υποστηρικτές των παιδιών και τους χρήστες που θέλουν να προστατεύσουν τα πιο ευαίσθητα δεδομένα τους. Η κρυπτογράφηση είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία που διαθέτουμε για τη διατήρηση του απορρήτου και της ασφάλειας στο διαδίκτυο. Γι’ αυτό συμπεριλάβαμε την απαίτηση να επιτρέπει η Apple στους χρήστες να κρυπτογραφούν τα αντίγραφα ασφαλείας του iCloud στην καμπάνια Fix It Already που ξεκινήσαμε το 2019.

    Ο Meredith Whittaker, Διευθύνων Σύμβουλος της δημοφιλούς εφαρμογής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Signal, δήλωσε ότι η απόφαση της Apple να προσφέρει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο «είναι σπουδαία». “Υπήρξε αρκετή πίεση και αρκετή αφήγηση που βλέπουν να σχηματίζεται η πλευρά της ιστορίας. Είναι πραγματικά απίστευτο”, δήλωσε ο Whittaker στην Washington Post.

    Ενώ ομάδες και εφαρμογές απορρήτου επικροτούν την Apple για την επέκταση της κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο στο iCloud, οι κυβερνήσεις αντέδρασαν διαφορετικά. Σε δήλωσή του στην Washington Post, το FBI, η μεγαλύτερη υπηρεσία πληροφοριών στον κόσμο, δήλωσε ότι «ανησυχεί βαθύτατα για την απειλή από άκρο σε άκρο και πρόσβαση μόνο για χρήστες». Μιλώντας γενικά για την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, όπως η δυνατότητα Προηγμένης Προστασίας Δεδομένων της Apple, το γραφείο είπε ότι δυσκολεύει την υπηρεσία να κάνει τη δουλειά της και ότι ζητά «νόμιμη πρόσβαση από το σχεδιασμό».

    «Αυτό εμποδίζει την ικανότητά μας να προστατεύσουμε τον αμερικανικό λαό από εγκληματικές πράξεις που κυμαίνονται από κυβερνοεπιθέσεις και βία κατά των παιδιών μέχρι διακίνηση ναρκωτικών, οργανωμένο έγκλημα και τρομοκρατία», ανέφερε το γραφείο σε δήλωση που εστάλη μέσω email. «Σε αυτή την εποχή της κυβερνοασφάλειας και των απαιτήσεων για «ασφάλεια από το σχεδιασμό», το FBI και οι εταίροι επιβολής του νόμου χρειάζονται «νόμιμη πρόσβαση από το σχεδιασμό»».

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.