21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η ΕΕ θέτει επίσημη προθεσμία για το πότε το iPhone πρέπει να αλλάξει σε USB-C

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει επίσημη προθεσμία για το πότε όλα τα smartphone που πωλούνται στη δικαιοδοσία της πρέπει να διαθέτουν θύρα USB-C, συμπεριλαμβανομένου του iPhone.

    Η ΕΕ ενέκρινε επίσημα τον νόμο για τους κοινούς φορτιστές τον Οκτώβριο, αλλά η συγκεκριμένη ημερομηνία για την έναρξη ισχύος του νόμου ήταν άγνωστη. Τώρα, σε μια πρόσφατα δημοσιευμένη οδηγία, η ΕΕ λέει ότι όλα τα smartphone πρέπει να διαθέτουν USB-C έως τις 28 Δεκεμβρίου 2024. Άλλα καταναλωτικά προϊόντα, όπως tablet και gadget, θα πρέπει επίσης να αλλάξουν σε USB-C σύμφωνα με το νέο νόμο. Τα προϊόντα που βασίζονται αποκλειστικά στην ασύρματη φόρτιση χωρίς θύρα δεν θα χρειάζεται να περιλαμβάνουν USB-C.

    Ο αντιπρόεδρος του παγκόσμιου μάρκετινγκ της Apple, Greg Joswiak “Joz”, επιβεβαίωσε ότι η Apple δεν θα είχε άλλη επιλογή από το να τηρήσει τη νέα νομοθεσία της ΕΕ. Ο Joz δεν είπε πότε η Apple θα έκανε τη μετάβαση σε USB-C, αλλά με την προθεσμία του Δεκεμβρίου 2024, η Apple θα μπορούσε να περιμένει μέχρι το iPhone 16 τον Σεπτέμβριο του 2024 πριν μεταβεί στη νεότερη θύρα.

    Οι αναφορές υποδηλώνουν ότι η Apple σχεδιάζει να κάνει τη μετάβαση σε USB-C νωρίτερα από το φθινόπωρο του 2024 με το iPhone 15 τον Σεπτέμβριο του 2023. Αναμένονται επίσης και άλλα προϊόντα και αξεσουάρ της Apple, όπως τα πληκτρολόγια, τα ποντίκια και τα trackpad καθώς και τα AirPods με USB-C συνδεσμολογία λίγο μετά.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.