Ένας ερευνητής έστειλε ένα από τα AirTags της Apple σε μια μυστηριώδη «ομοσπονδιακή αρχή» στη Γερμανία για να εντοπίσει τα πραγματικά γραφεία της – και να βοηθήσει να αποδείξει ότι είναι πραγματικά μέρος μιας υπηρεσίας πληροφοριών.
Τα AirTags της Apple έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί για καλό και για κακό σε περιπτώσεις που αφορούν την παρακολούθηση ατόμων, αλλά τώρα ένας Γερμανός ερευνητής τα χρησιμοποίησε για την έκθεση και διαρροή κυβερνητικών μυστικών.
Η ακτιβίστρια Lilith Wittmann ισχυρίζεται ότι έχει αποκαλύψει πώς η ελάχιστα γνωστή Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τηλεπικοινωνιών της Γερμανίας είναι στην πραγματικότητα μια μυστική υπηρεσία πληροφοριών. Αρχικά έγραψε πως «κατά λάθος έπεσε πάνω σε μια ομοσπονδιακή αρχή που δεν υπάρχει».
Πλέον η Wittmann περιέγραψε λεπτομερώς τις μετέπειτα και εξαιρετικά εμπεριστατωμένες προσπάθειές της να αποδείξει την υποψία της. Έχει περάσει μεθοδικά κάθε βήμα για να μάθει ό, τι μπορεί από την υπηρεσία πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένου του που βρίσκεται.
Μερικά από τα βήματα που περιγράφει δεν είναι πλέον δυνατό να αναπαραχθούν, όπως το απλά αναζητώντας μια λίστα ομοσπονδιακών αρχών στο διαδίκτυο. Ομοίως, η Wittmann περιλαμβάνει αντίγραφα τηλεφωνικών κλήσεων με έναν υπάλληλο του οποίου ο αριθμός κινητού τηλεφώνου αναφέρει ότι στη συνέχεια έπαψε να λειτουργεί.
Η Wittmann εργάστηκε για να εντοπίσει τη μυστηριώδη Bundesservice, ή την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τηλεπικοινωνιών.
Πλέον έχει πολλούς λόγους να πιστεύει πως αυτή είναι μέρος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών και τελικά καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν στην πραγματικότητα δύο αρχές “καμουφλάζ”. Και οι δύο φέρονται να αποτελούν μυστικές υπηρεσίες ως μέρος της υπηρεσίας πληροφοριών η οποία ονομάζεται Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος.
Η ίδια αναφέρει ότι όλοι όσοι μίλησε αρνήθηκαν ότι ήταν μέρος αυτής της υπηρεσίας πληροφοριών. Αλλά αυτό που περιγράφει ως “καλό δείκτη”, θα ήταν αν μπορούσε να αποδείξει ότι η ταχυδρομική διεύθυνση αυτής της “ομοσπονδιακής αρχής” οδηγεί πραγματικά στα γραφεία της υπηρεσίας πληροφοριών.
Έστειλε λοιπόν ένα δέμα που είχε βάλει ένα AirTag και παρακολούθησε την πορεία του από την Find My εφαρμογή της Apple καθώς αυτό παραδόθηκε μέσω του κέντρου διαλογής του Βερολίνου σε ένα γραφείο διαλογής στην Κολωνία-Ehrenfeld. Και στη συνέχεια κατέληξε στο Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος στην Κολωνία.
Έτσι, ένα AirTag που απευθύνεται σε μια αρχή τηλεπικοινωνιών που εδρεύει σε ένα μέρος της Γερμανίας, καταλήγει στα γραφεία μιας υπηρεσίας πληροφοριών που εδρεύει σε άλλο μέρος της χώρας.
Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε Facebook, Twitter, Instagram, και YouTube