21.1 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Το iPhone γίνεται το κορυφαίο smartphone στην Κίνα για πρώτη φορά σε έξι χρόνια

    Η Apple έγινε η κορυφαία μάρκα smartphone στην Κίνα για πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια το τέταρτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με αναφορά της Counterpoint Research.

    Ενώ οι πωλήσεις smartphone στην Κίνα μειώθηκαν εννέα τοις εκατό από έτος σε έτος για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, το τέταρτο τρίμηνο του 2021 και οι πωλήσεις smartphone μειώθηκαν κατά 2% το 2021 για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Apple ξεπέρασε τελικά την Vivo για να γίνει η κορυφαία μάρκα smartphone της χώρας. Συνολικά, η Apple κατέλαβε το 23% της κινεζικής αγοράς smartphone το τέταρτο τρίμηνο του 2021, το υψηλότερο μερίδιο αγοράς στη χώρα.

    Οι κινεζικές εγχώριες μάρκες Vivo, Oppo, Honor και Xiaomi κατέκτησαν τη δεύτερη, τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα. Ο αναλυτής ερευνών Mengmeng Zhang σχολίασε:

    Η εξαιρετική απόδοση της Apple οφείλεται σε ένα μείγμα της στρατηγικής τιμολόγησης. Η Apple ανέβηκε στην πρώτη θέση στην Κίνα αμέσως μετά την κυκλοφορία του iPhone 13 (εβδομάδα 39) τον Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια, παρέμεινε στην πρώτη θέση για το μεγαλύτερο μέρος της τέταρτης περιόδου. Το νέο iPhone 13 έχει οδηγήσει σε αυτή την επιτυχία λόγω μιας σχετικά χαμηλότερης τιμής εκκίνησης κατά την κυκλοφορία του στην Κίνα, καθώς και της νέας κάμερας και των χαρακτηριστικών 5G.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.