19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Τι περιμένουμε από την watchOS 6 έκδοση: Νέα watch faces και εφαρμογές, καλύτερη συνεργασία με το macOS και πολλά ακόμη

    Την περασμένη εβδομάδα σας παρουσιάσαμε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που περιμένουμε να δούμε στην iOS 13 έκδοση που θα παρουσιάσει η Apple τον επόμενο μήνα στο WWDC.

    Φυσικά η iOS 13 έκδοση δεν θα είναι η μόνη μεγάλη αναβάθμιση λογισμικού που θα μας παρουσιάσει η Apple σε αυτό το event. Παρακάτω σας έχουμε συγκεντρώσει όλα εκείνα τα νέα χαρακτηριστικά που αναμένουμε να δούμε στο Apple Watch και στην επερχόμενη watchOS 6 έκδοση του λογισμικού για αυτό.

    watchOS 6 ημερομηνία κυκλοφορίας |

    Η Apple θα παρουσιάσει την watchOS 6 στο ευρύ κοινό στο ετήσιο συνέδριο των προγραμματιστών της, WWDC τον Ιούνιο. Αναμένουμε την ίδια μέρα και μετά την λήψη του Keynote της να δώσει την πρώτη beta της έκδοσης αυτής στους προγραμματιστές της. Η Apple να υπενθυμίσουμε πως δεν δίνει watchOS public beta και έτσι η διάθεση της έκδοσης αυτής στο κοινό θα γίνει λογικά τον Σεπτέμβριο.

    Νέα watch faces + complications |

    Μια από τις πιο δημοφιλής αλλαγές σε κάθε νέα μεγάλη αναβάθμιση του watchOS είναι η προσθήκη νέων watch faces. Η Apple πρόσθεσε στην πρόσφατη watchOS 5.2.1 ένα νέο Pride face για το Apple Watch και η watchOS έκδοση σίγουρα θα μας φέρει περισσότερες επιλογές.

    Το Bloomberg αναφέρει πως η Apple έχει ήδη έτοιμα μια σειρά από νέα σχέδια watch faces που θα τα δώσει με την watchOS 6.

    Πέρα από την προσθήκη νέων watch faces αναμένουμε και νέα complications – πολυπλοκότητες στην watchOS 6 έκδοση. Αυτά θα συμπεριλαμβάνουν την αναπαραγωγή audiobooks, θα υπάρχει ένα για την αυτονομία της μπαταρίας, ένα για την μέτρηση του εξωτερικού θορύβου καθώς ακόμη και ένα για τα δεδομένα της βροχής.

    Επέκταση στην δυνατότητα του Apple Watch να παρέχει αυθεντικοποίηση του χρήστη σε ένα Mac |

    Αυτό το νέο χαρακτηριστικό θα έρθει χάρη στα watchOS 6 και macOS 10.15. Όπως έχει αναφέρει ήδη το 9to5Mac η Apple με την 10.15 έκδοση του macOS θα φέρει βελτιωμένη συνεργασία με το Apple Watch.

    Το Apple Watch εδώ και καιρό υποστήριζε το ξεκλείδωμα ενός Mac. Στην νέα έκδοση οι χρήστες θα μπορούν να προβούν σε περισσότερες ενέργειες αυθεντικοποίησης στο Mac τους πέρα από το απλό ξεκλείδωμα της οθόνης.

    Περισσότερες πληροφορίες για αυτό δεν έχουμε αλλά ίσως οι μηχανισμοί που αυτή την στιγμή έχουν εναρμονιστεί με το Touch ID και το Mac να μεταφερθούν και στο Apple Watch. Το Apple Watch επίσης ίσως αποκτήσει μια νέα διεπαφή αντίστοιχη με αυτή του Apple Pay για να επιβεβαιώνει τα στοιχεία του χρήστη στο macOS.

    App Store στο watchOS |

    Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά της watchOS 6 έκδοσης είναι η παρουσίαση ενός App Store απευθείας στο Apple Watch. Αυτή την στιγμή το watchOS App Store είναι κρυμμένο μέσα στην Apple Watch εφαρμογή στο iOS. Με το watchOS 6 όμως οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο watchOS App Store απευθείας από τον καρπό τους!!

    Αυτό θα βοηθήσει στην υιοθέτηση εφαρμογών τρίτων για το watchOS 6. Φανταστείτε πως πολλοί Apple Watch χρήστες δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη του watchOS App Store αυτή την στιγμή.

    Άλλες εφαρμογές |

    Το Bloomberg επίσης αναφέρει πως το watchOS 6 θα έχει μια σειρά από χρηστικές νέες εφαρμογές. Οι φήμες θέλουν την Apple να σχεδιάζει μια Books εφαρμογή για το Apple Watch με εστίαση στα audiobooks. Επίσης αναμένουμε 2 νέες Health εφαρμογές με την ονομασία “Cycles” για την μέτρηση του κύκλου των γυναικών, και μια με την ονομασία “Dose” για την διαχείριση λήψης χαπιών και υπενθυμίσεων για αυτά. Η Apple επίσης θα φέρει την Voice Memos εφαρμογή από το iPhone στο Apple Watch.

    Επίσης πολλοί αναφέρουν πως η watchOS 6 έκδοση θα φέρει και μια εφαρμογή Calculator στο Apple Watch καθώς και υποστήριξη Animoji και Memoji.

    Καταγραφή Ύπνου |

    Οι χρήστες του Apple Watch μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουν για ακόμη ένα χρόνο πριν η Apple φέρει την ενσωμάτωση αυτής της λειτουργίας στο watchOS. Μια αναφορά πίσω τον Φεβρουάριο έκανε λόγο πως εργαζόμενοι της Apple δοκιμάζουν αυτή την λειτουργία για αρκετούς μήνες με την Apple να στοχεύει σε κυκλοφορία της το 2020.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles